Press

Från Prokofjev till Beethoven via Stravinskij och Lloyd Webber. Nu har vi släppt biljetterna till höstens föreställningar på GöteborgsOperan.

Familjekonserten Peter och vargen av Prokofjev inleder säsongen på Stora scenen i augusti. Veckan därefter blir det en konsertant version av Rossinis opera buffamästerverk Italienskan i Alger. Operahösten fortsätter med Stravinskijs demoniskkomiska Rucklarens väg och Verdis storslagna historiska opera Don Carlos. Dessutom blir det en helt nyskriven musikteaterpjäs vid namn Fru Mozart, som efter premiären och spelperioden på Skövdescenen går på regional turné.

GötborgsOperans Balett fortsätter att bana väg inom den nutida dansen med idel världspremiärer. Danssäsongen inleds med två nya verk av Fernando Melo respektive Rui Horta i uppsättningen Melo/Horta. Kompaniets dansare framför sin egen Workshop 2010 på Pustervik innan det är dags för Marco Goeckes och Lukáš Timulaks tolkning av Beethoven i det nya verket Eroica strax före jul. I uppsättningen medverkar även GöteborgsOperans Orkester och konsertpianisten Roland Pöntinen.

Andrew Lloyd Webbers 1950-talsdoftande Hollywoodmusikal Sunset Boulevard med Gunilla Backman i huvudrollen har premiär i oktober och spelas till och med april 2011. I början av december bjuder dessutom GöteborgsOperans Orkester och dirigent Shao- Chia Lü in till Orkesterkonsert med Mahlers nionde symfoni på programmet.

Välkommen till GöteborgsOperan i höst!

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen