Press

Publicerad 30 september 2010

Sunset Boulevard.

Premiär på GöteborgsOperan lördag 16 oktober kl 18.00.
Pressvisning tisdag 12 oktober kl 14.30.

Nu flyttar Hollywood in på GöteborgsOperan. I en hyllning till originalfilmen från 1950 iscensätts Andrew Lloyd Webbers succémusikal Sunset Boulevard med musikalstjärnan Gunilla Backman i huvudrollen.


Året är 1949. Norma Desmond är fast besluten att göra comeback på vita duken. Under stumfilmens era var hon en stjärna, men i ett Hollywood målat i technicolor finns det inte längre plats för den svartvita filmens divor. När den unge manusförfattaren Joe Gillis dyker upp på Normas trappsteg, börjar en historia som slutar i tragedi.

Som Norma Desmond hör vi Gunilla Backman, som fick sitt svenska genombrott med huvudrollen i Mamma Mia! I rollen som Joe Gillis hör vi den unga talangen Jonas Eskilsson. Fred Johanson, tidigare bland annat Odjuret i Skönheten och odjuret på GöteborgsOperan, och Pontius Pilatus i Jesus Christ Superstar på Malmö Opera, spelar butlern Max. Martyna Lisowska, som nyligen gjorde Anita i West Side Story på NorrlandsOperan, sjunger rollen som Betty, Joes kärlek.

Det är första gången Sunset Boulevard sätts upp på GöteborgsOperan och detta i en helt ny översättning av Erik Fägerborn. Musikalen, som hade urpremiär i London 1993, bygger på filmen med samma namn av Billy Wilder från 1950. I filmen spelades Norma Desmond av Gloria Swanson, på scen har hon gestaltats av artister som Patti LuPon och Glenn Close. Sunset Boulevard på GöteborgsOperan är en uppsättning av Vernon Mound. För regin svarar Anthoula Papadakis (även koreografi) och Shaun Kerrison. På dirigentpulten alternerar David White, Julian Biggs och Finn Rosengren.

PRESSVISNING av Sunset Boulevard tisdag 12 oktober kl 14.30. Visning av repetition på Stora scenen. Vänligen anmäl närvaro och boka intervjuer med undertecknad senast måndag 11 oktober.

PREMIÄR av Sunset Boulevard lördag 16 oktober kl 18.00. Recensionsbiljetter bokas via undertecknad senast måndag 11 oktober. Föreställningen är cirka tre timmar inklusive paus.

Pressbilder kommer att finnas på www.opera.se/press från och med onsdag 13 oktober.

Med vänlig hälsning,
GöteborgsOperan
Christina Bjerkander
Pressansvarig
031-10 80 35

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen