Press

GöteborgsOperans operapremiärer i internationell radio

Två av höstens operapremiärer på GöteborgsOperan kommer att sändas via radionätverket The European Broadcasting Union (EBU) och potentiellt kunna höras i hela Europa samt i några länder utanför Europa. Först ut är kvällens premiär av I Capuleti e i Montecchi som har planerade sändningar i åtta länder. Nästa blir Rusalka med premiär 22 september.

Sedan en tid tillbaka har man kunnat lyssna på de flesta av GöteborgsOperans operor live eller i vissa fall som inspelade liveföreställningar i Sveriges Radio. Nu sprids dessa sändningar via radionätverket EBU och kommer potentiellt att kunna nå en radiopublik i hela Europa samt USA. Första sändningen blir av kvällens premiär av Vincenzo Bellinis I Capuelti e i Montecchi med Katarina Karnéus och Kerstin Avemo i huvudrollerna. Den italienskspråkiga kanalen i Schweiz sänder konserten samtidigt som SR P2 i morgon lördag 18 augusti. Sju andra länder har dessutom beställt den via EBU för att sända vid senare tillfällen.

Operan Rusalka av tonsättaren Antonín Dvořák, i regi av David Radok samt med Elisabet Strid och Nikolai Schukoff i huvudrollerna kommer också att sändas via EBU. Rusalka har premiär 22 september och sänds live i SR P2 samma kväll.

EBU:s medlemmar finns i nästan alla Europeiska länder samt i några länder utanför Europa som till exempel USA, Japan, Mexiko, Kanada, Indien och Hong Kong.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031-10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031-13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av