Press

Publicerad 27 september 2012

Hemland?

Premiär lördag den 13 oktober 2012
Pressvisning tisdag 9 oktober och/eller fredag 5 oktober 14.00 (samling i sceningången 13.50)

Säsongens första danspremiär är också världspremiär för två verk skapade för GöteborgsOperans Danskompani: Untitled Black och Mama, I’m Coming Home. De två internationellt uppmärskammade koreografteamen - Sharon Eyal/Gai Behar och Guy Weizman/Roni Haver - utforskar med ironi, glamour, allvar och skönhet danssäsongens tema Hemland och riskzoner från vitt skilda håll. Musiken framförs live av DJ Ori Lichtik, ett fyrmannaband och Timo Nieminen.

Untitled Black
Sharon Eyal från Israel är en danskonstnär med en omtalat unik röst: sensuell, dramatisk, precis och med stark känsla för form och komposition. I över 20 år har hon tillhört ett av världens mest framstående danskompanier: Batsheva Dance Company, där hon 2005 utsågs till huskoreograf. Samarbetet med GöteborgOperans Danskompani gör hon som fristående koreograf, tillsammans med sin partner Gai Behar och ett högkreativt team som arbetat med allt ifrån opera och dans till technoravepartyn. Temat för deras kreation Untitled Black är individen och massan. Musiken arrangeras och spelas live av DJ Ori Lichtik - ett av Israels stora namn inom elektronisk dansmusik. Kostymdesignen görs av Mayaan Goldman, ljuset av Avi Yona ”Bambi” Bueno.

Mama I’m Coming Home
Den uppfinningsrika duon Guy Weizman och Roni Haver med bas i Holland är kända för att skapa eggande, råa och samtidigt poetiska dansverk som berör. I Mama, I’m Coming Home utforskar och speglar de, bland annat genom personliga erfarenheter, immigrantens känsla av att bära två världar inom sig. Timo Nieminen medverkar som skådespelare och sångare. Musiken, som består av nykomponerade låtar samt välkända låtar i helt nya arrangemang och remixar, görs av David Dramm och spelas live på scenen av ett fyrmannaband. Kostymerna designas av Slavna Martinovic, en framgångsrik designer och stylist med bas i Frankfurt. Ljuset designas av Will Frikken och scenografin av Ascon de Nijs.

Premiärföreställningen firas med After Dance Party i GöteborgsOperans foajé. Arrangemanget som görs för tredje gången har blivit ett populärt och uppskattat inslag i Göteborgs kultur- och uteliv med fri entré och öppet för alla över 18 år. DJ Ori Lichtik, banden Maybe Canada och SeLest spelar under kvällen.

Pressträff med visning av repetition av Untitled Black och efterföljande intervjuer med båda teamen tisdag 9 oktober kl14.00 (samling i sceningången kl 13.50). Repetition av Mama I´m Coming Home visas efter önskemål fredag 5 oktober kl 14.00. Vänligen anmäl närvaro och önskemål till jenny.jernberg@opera.se eller 031-10 80 35. Recensionsbiljetter anmäls senast tisdag 9 oktober till Jenny Jernberg via e-post.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen