bODY_rEMIX

BODY_REMIX

Dansverk av Marie Chouinard.

Den rebelliska Marie Chouinard är en ikon inom modern dans. En häpnadsväckande multiartist som fascineras av kroppens poesi.

Som koreograf är hon prisbelönt och internationellt efterfrågad. bODY_rEMIX /gOLDBERG_vARIATIONS är ett av hennes mest kända verk. Här ger hon dansarna tåspetsskor och kryckor, harnesk och proteser som stöd för och förlängning av armar och ben. Redskapen befriar, fjättrar och skapar rörelserna. Vi träder in I ett universum av minutiösa och lekfulla upptäcktsfärder där solon, duetter, trios och grupper kämpar, njuter och uppfinner – och upprepar människans villkor.

För GöteborgsOperans Danskompani har Marie Chouinard anpassat bODY_rEMIX /gOLDBERG_vARIATIONS Act 1 som skapats för nio dansare till en grupp på tjugo. Under åtta veckor arbetade tre dansare, en koreograf och ett teknikteam från Compagnie Marie Chouinard tillsammans med GöteborgsOperans Danskompani med att finjustera den första aktens detaljrikedom.

Ett filmklipp ur bODY_rEMIX/gOLDBERG_vARIATIONS Act 1

Information

Koreografi, scenografi, ljusdesign – Marie Chouinard
Kostymdesign – Liz Vandal
Musik – Louis Dufort

Föreställningslängd – 45 minuter
Dancers – 20

Pressbilder

Ladda ner pressbilder här.

OBS, bildset består också av bilder från Våroffer. Uppgifter finns kopplad till respektive bild. Kolla gärna innan publicering.

Kontakt

GöteborgsOperans Danskompani
danskompani@opera.se

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen