Mama I'm Coming Home

Mama I'm Coming Home

Dansföreställning av Guy Weizman och Roni Haver

”...väller rakt in i blodomloppet på åskådarna.”Gt-Expressen
”…energisk koreografi.”Dagens Nyheter
”Dans parad med performance och varieté.”DAGENS NYHETER

Mama, I'm Coming Home av Guy Weizman/Roni Haver konfronterar oss med social reflektion, humor och ett dynamiskt språk. Med en rå och spännande ton undersöker de migrantens kropp, själ och längtan genom en blandning av dans, text, musik och visuella effekter. Livemusiken som framförs på scenen spelar en viktig roll. Mama I'm Coming Home har skapats särskilt för GöteborgsOperans Danskompani.

Mama, I'm Coming Home handlar om social identitet och ställer frågor om tillhörighet och det förflutna. Om hemlängtan, men till var? Livet kan uppfyllas av minnen från den magiska värld man har lämnat bakom sig. Men man kanske måste ta ansvar och vara mogen nog att acceptera sin nya verklighet? Ett liv som formas i utrymmet mellan dröm och verklighet, mellan öst och väst, mellan själen och kroppen.
— Guy Weizman, koreograf 

Guy Weizman och Roni Haver, den nyskapande duon bakom Mama, I’m Coming Home, är två israeliska koreografer boende i Nederländerna. Deras återkommande tema är personlig frigörelse i olika politiska och sociala sammanhang. Rörelsespråket är nyskapande och rått och resultatet är inte sällan fängslande, kittlande och dynamiskt. 2002 bildade de Club Guy & Roni.

PRESSBILDER

Klicka här för att komma åt pressbilder

Obs, bildset innehåller också bilder från ett annat verk: Untitled Black. Bildinformation finns kopplad till respektive bild – kolla gärna innan publicering.

FÖRESTÄLLNINGSFILM

För tillgång till föreställningsfilmen, skicka en e-post till danskompaniet@opera.se

KONTAKT

GöteborgsOperans Danskompani
danskompaniet@opera.se

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen