Restaurang

RESTAURANG

"Vi vill att det ska finnas något för alla. Från trerätters på linneduk i restaurangen till enklare menyer i våra barer och caféer."

"Våra gäster gillar den valfrihet som vi erbjuder", säger restaurangchef Kristina Hauge. "Att köket till stor del är ekologiskt har fått mycket positiv respons." Nästan 40 procent av alla råvaror som köps in till GöteborgsOperans kök är ekologiska eller närproducerade. Det ger en levande meny, som varierar lite från säsong till säsong.

Öppettider

Restaurangen öppnar två och en halv timmar före föreställningen (vid matinéer gäller särskilda öppettider. För information ring 031-13 13 00).

Lunch vardagar 11.30-14.00.

OperaBaren öppnar två timmar före föreställningen. Helabonnerat vid premiärer. Stängt vid matinéer.

Caféerna öppnar en timme före föreställningen.

Om restaurangen

Kärlek till mat och dryck, en stark ekologisk övertygelse och osviklig timing. Det är så vi jobbar i köket.


Middag på GöteborgsOperan.

Restaurangen öppnar två och en halv timma före det att ridån går upp. Om du vill kan du äta förrätt och varmrätt innan föreställningen och spara kaffe och dessert till pausen. Här finns plats för 150 gäster och alla bord har utsikt över Göta älv.

En liten praktisk men viktig detalj är att maten alltid serveras i god tid innan föreställningen så att du hinner äta i lugn och ro. ”Gästerna är här för både mat och föreställning och får en fantastisk upplevelse", säger Ousainou Mbye, assisterande restaurangchef på GöteborgsOperan.

Luncha vid kajkanten

GöteborgsOperans restaurang serverar lunch måndag till fredag mellan klockan 11.30 och 14.00. Boka gärna bord.

Här kan du äta med gott samvete

GöteborgsOperans Restaurang har väl utvecklad miljöfilosofi som genomsyrar verksamheten. Det bekräftas av Nordens främsta miljömärkning: Svanen.

Att välja Svanenmärkt är ett enkelt sätt att rädda världen lite grann varje dag. #räddavärlden

Läs mer om vårt miljöarbete

GöteborgsOperan fixar festen

Även föreställningsfria kvällar kan GöteborgsOperan bjuda på fest och glam. Guldbaggegalan, dopet av Ostindiefararen och World Childhood Foundations tioårsjubileum är alla exempel på evenemang GöteborgsOperan arrangerat.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031-10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031-13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av