Lunchmeny

LUNCHMENY

Vecka 8

Lunch serveras måndag-fredag 11.30-14.00, helgfria dagar. Sallad, kaffe, småkaka och frukt ingår alltid i priset. Vi tar ytterligare ett steg i vårt miljöarbete och exkluderar köttprodukter med hög klimatpåverkan från vår lunchmeny på onsdagar.

OPERALUNCH
Dagens rätt (nedan) och veckans dessert
159 kr 

Affärslunch
Veckans rekommendation med veckans dessert
199 kr

Dagens rätt

119 kr

MÅNDAG 
Grillad kycklingfilé med dragonsky, krämig parmesanpolenta samt ruccolasallad
*På måndagar bjuder vi på något litet till kaffet.

TISDAG 
Krispig torskfilé med rostad potatis, remouladsås och syrliga ärtor

ONSDAG
Koljafilé med ägg, räkor och brynt smör samt kokt dillpotatis

TORSDAG
Färsbiffar med bakad rödlök, skysås med tryffel samt potatispuré med timjan

FREDAG
Fläskfilé med bbq-sås, rostad majs och sötpotatisklyftor

Veckans vegetariska
Risotto med honungsglaserade morötter, pistage och rostad fetaost
119 kr

Veckans sallad
Rostbiff, rostad lök, potatis, syrad lök och krämig persiljedressing 
129 kr

Veckans rekommendation
Coq au vin på urbenat kycklinglår med palsternackspuré
159 kr

Veckans dessert
Nougatmousse med kakcrisp
59 kr

Alltid på menyn

Fisk- och skaldjurssoppa smaksatt med saffran och stjärnanis
139 kr

Operans räksmörgås på ekologiskt danskt rågbröd med pepparrots- och citronmajonnäs
169 kr

Dagens hemgjorda glass/sorbet
29kr

Hemgjord ekologisk chokladtryffel
29 kr

MATALLERGI OCH MATINTOLERANS

Innan ni beställer er mat och dryck, berätta gärna för vår personal om eventuell matallergi eller matintolerans.

GRUPPMENY

För lunchsällskap om fler än 20 personer erbjuder vi gruppmenyer:
Klicka här för att läsa våra gruppmenyer

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen