Lunchmeny

LUNCHMENY

Vecka 50

Lunch serveras måndag-fredag 11.30-14.00, helgfria dagar. Sallad, kaffe, småkaka och frukt ingår alltid i priset. Vi tar ytterligare ett steg i vårt miljöarbete och exkluderar köttprodukter med hög klimatpåverkan från vår lunchmeny på onsdagar.

OPERALUNCH
Dagens rätt (nedan) och veckans dessert
159 kr 


Affärslunch
Veckans rekommendation med veckans dessert
199 kr

Dagens rätt

119 kr

MÅNDAG 
Hjortfärsbiffar med hasselbackspotatis, grönpepparsås, lingon och brysselkål
*På måndagar bjuder vi på något litet till kaffet.

TISDAG 
Vinpocherad torsk med gubbröra, kokt dillpotatis, citronvinägrett och bakad tomat

ONSDAG
Bakad lax med skaldjursmajonnäs, rostad kål samt potatis- och jordärtskockspuré

TORSDAG
Svamprisotto med grillad flankstek, parmesanskum och ruccola

FREDAG
Stängt!

Veckans vegetariska
Pumpa- och majschili med tomat, avokado, saltrostade pumpakärnor och koriander
119 kr

Veckans sallad
Höstig sallad med ekologisk rökt makrill, bakad lök och tomatmarmelad
129 kr

Veckans rekommendation
Variation på hjort med potatis- och jordärtskocksgratäng samt smörad peppar- och rödvinssås
159 kr

Veckans dessert
Apelsinkaka med vaniljkesella
59 kr

Alltid på menyn

Fisk- och skaldjurssoppa smaksatt med saffran och stjärnanis
139 kr

Operans räksmörgås på ekologiskt danskt rågbröd med pepparrots- och citronmajonnäs
169 kr

Dagens hemgjorda glass/sorbet
29kr

Hemgjord ekologisk chokladtryffel
29 kr

MATALLERGI OCH MATINTOLERANS

Innan ni beställer er mat och dryck, berätta gärna för vår personal om eventuell matallergi eller matintolerans.

GRUPPMENY

För lunchsällskap om fler än 20 personer erbjuder vi gruppmenyer:
Klicka här för att läsa våra gruppmenyer

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen