Lunchmeny

LUNCHMENY

Vecka 6

Lunch serveras måndag till fredag 11.30–14.00. Sallad, kaffe, småkaka och frukt ingår alltid i priset. Vi tar ytterligare ett steg i vårt miljöarbete och exkluderar köttprodukter från vår lunchmeny på onsdagar.

OPERALUNCH
Dagens rätt (nedan) och veckans dessert
159 kr

Dagens rätt

119 kr

MÅNDAG
Ekologisk köttfärslimpa med grönpeppar och lingon, serveras med tomat- och paprikaragu, dijonsenapssky samt råstekt potatis med purjolök
På måndagar bjuder vi på något litet till kaffet.

TISDAG
MSC-märkt purjolöksbakad koljafilé med musselskum, potatisterrin smaksatt med chèvreost samt bakade gulbetor

ONSDAG
Sprödbakad MSC-märkt torskfilé à la ”fish and chips” style, med remoulad, citron och friterad dill

TORSDAG
Ekologisk nötstek med pommes Anna, vitlöksfrästa haricots verts och örtsky

FREDAG
Wallenbergare med potatispuré, brynt smör, ärtor och lingon

Veckans vegetariska
Het rostad majssoppa med spenatpaj
119 kr

Veckans sallad
Varmrökt lax med nobisdressing och ekologisk couscous
129 kr

Veckans rekommendation
Sotat ankbröst med jordärtskockskräm, pommes Anna och örtsky
159 kr

Veckans dessert
Hallonpaj med vaniljkesella
59 kr

Fisk- och skaldjurssoppa smaksatt med saffran och stjärnanis
139 kr

Operans räksmörgås med MSC-märkta räkor på ekologiskt danskt rågbröd med pepparrots- och citronmajonnäs
169 kr

Hemgjord ekologisk chokladtryffel
29 kr

GRUPPMENY

För lunchsällskap om fler än 20 personer erbjuder vi gruppmenyer:
Klicka här för att läsa våra gruppmenyer

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen