Lunchmeny

LUNCHMENY

Serveras måndag till fredag 11.30-14.00. Sallad, kaffe, småkaka och frukt ingår alltid i priset.

vecka 22

GöteborgsOperans Restaurang tar ytterligare ett steg i vårt miljöarbete och exkluderar köttprodukter från vår lunchmeny på onsdagar.

OPERA LUNCH

Dagens rätt (nedan) och veckans dessert.
159kr

Dagens rätt 119kr

MÅNDAG
Hjortfärsbiffar med rosépepparsås, rårörda lingon samt timjanbakade rotfrukter.
På måndagar bjuder vi på något litet till kaffet.

TISDAG
Halstrad MSC-märkt kummelfilé med brynt smör och kapris, rostad mandlar, picklade betor samt potatis- och pimientostomp.

ONSDAG
Kokt MSC-märkt koljafilé med citron-och gräslökssås, smörslungad pak choi, körsbärstomater och dillkokt potatis.

TORSDAG
Stroganoff på ekologiskt nötkött med champinjoner, smetana och saltgurka samt persiljepotatis.

FREDAG
Örtgrillad lammstek med rosmarin-och olivsky, tomatkokta borlottibönor och ”Pommes Lyonnais”.

VECKANS DESSERT

Vanilj- och vit chokladpannacotta med kryddkokt körsbärs-och rabarberkompott.
59kr

Veckans vegetariska

Quornfylld ”Biff tomato” med bulgur, sparrissallad och basilicaolja.
119kr

Veckans sallad

Caesarsallad med kräftstjärtar, krutonger samt hyvlad parmesan.
119kr

Veckans rekommendation

Grillad lammrostbiff med cidervinägersenapssås, getostsmaksatt polenta och vårens primörer.
149kr

Alltid på Operan

Fisk- och skaldjurssoppa smaksatt med saffran och stjärnanis
129kr

Operans räksmörgås med MSC-märkta räkor på ekologiskt danskt rågbröd med pepparrots- och citronmajonnäs
159kr

Hemgjord ekologisk chokladtryffel
29kr

GRUPPMENY

För lunchsällskap om fler än 20 personer erbjuder GöteborgsOperans restaurang gruppmenyer.

Klicka här för att läsa våra gruppmenyer

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen