Lunchmeny

LUNCHMENY

Vecka 18

Lunch serveras måndag till fredag 11.30–14.00, helgfria dagar. Sallad, kaffe, småkaka och frukt ingår alltid i priset. Vi tar ytterligare ett steg i vårt miljöarbete och exkluderar köttprodukter från vår lunchmeny på onsdagar.

OPERALUNCH
Dagens rätt (nedan) och veckans dessert
159 kr

Affärslunch
Veckans Klassiker med veckans dessert
199 kr

Dagens rätt

119 kr

MÅNDAG
Ekologisk köttfärslimpa fylld med rostad paprika och soltorkad tomat, serveras med ädelostsås, rostad färskpotatis och vinägerkokt lök
På måndagar bjuder vi på något litet till kaffet.

TISDAG
Asiatiska fiskbiffar med citrongräs, serveras med rostad sötpotatissallad och chilimajonnäs

ONSDAG
Vitvinspocherad kolja med champagnesmörsås, duchessetoppar, potatis- och selleripuré samt konfit på fänkål

TORSDAG
Stängt

FREDAG
Stängt

Veckans vegetariska
Risotto med vårlök, bakade betor, rostad fetaost samt brynt smör
119kr

Veckans sallad
Klassisk grekisk sallad
129kr

Veckans rekommendation
Lammracks med rostad morotspuré, råstekt broccolini samt äppelsky
159kr

Veckans dessert
Operans maräng- och rabarberbakelse med bär
59 kr

Alltid på menyn

Fisk- och skaldjurssoppa smaksatt med saffran och stjärnanis
139 kr

Operans räksmörgås med MSC-märkta räkor på ekologiskt danskt rågbröd med pepparrots- och citronmajonnäs
169 kr

Hemgjord ekologisk chokladtryffel
29 kr

MATALLERGI OCH MATINTOLERANS

Innan ni beställer er mat och dryck, berätta gärna för vår personal om eventuell matallergi eller matintolerans.

GRUPPMENY

För lunchsällskap om fler än 20 personer erbjuder vi gruppmenyer:
Klicka här för att läsa våra gruppmenyer

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen