Lunchmeny

LUNCHMENY

Vecka 21

Lunch serveras måndag till fredag 11.30–14.00, helgfria dagar. Sallad, kaffe, småkaka och frukt ingår alltid i priset. Vi tar ytterligare ett steg i vårt miljöarbete och exkluderar köttprodukter från vår lunchmeny på onsdagar.

OPERALUNCH
Dagens rätt (nedan) och veckans dessert
159 kr

Affärslunch
Veckans rekommendation med veckans dessert
199 kr

Dagens rätt

119 kr

MÅNDAG
Ekologisk kålpudding med kokt färskpotatis, kålbuljong och rårörda lingon
På måndagar bjuder vi på något litet till kaffet.

TISDAG
Ugnsbakad torsk med skaldjur, saffransrisotto samt fänkålscrudité

ONSDAG
Örtbakad koljafilé med prästostpuré, Sandefjordsås och vårprimörer

TORSDAG
Abonnerad!

FREDAG
Ekologisk BBQ pulled beef på högrev med picklad morot och lök, syltad tomatvinägrett samt bakad sötpotatis

Veckans vegetariska
Gnocchi med spenat, sparris, pecorino-ost samt vitlöksyoghurt
119kr

Veckans sallad
Sallad med varmrökt lax, rädisa, picklad majrova, bulgur samt gräslökskräm
129kr

Veckans rekommendation
Ekologisk lövbiff med primörer, rostad anyapotatis, picklad lök, rostad fetaost och rödvinssky
159kr

Veckans dessert
Choklad och jordgubbsbakelse
59 kr

Alltid på menyn

Fisk- och skaldjurssoppa smaksatt med saffran och stjärnanis
139 kr

Operans räksmörgås med MSC-märkta räkor på ekologiskt danskt rågbröd med pepparrots- och citronmajonnäs
169 kr

Hemgjord ekologisk chokladtryffel
29 kr

MATALLERGI OCH MATINTOLERANS

Innan ni beställer er mat och dryck, berätta gärna för vår personal om eventuell matallergi eller matintolerans.

GRUPPMENY

För lunchsällskap om fler än 20 personer erbjuder vi gruppmenyer:
Klicka här för att läsa våra gruppmenyer

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen