Restaurangmeny.

restauranggäster

GöteborgsOperans guldkväll


Förgyll ditt besök på GöteborgsOperan med vårt lyxiga paket Guldkväll:
- Ett glas mousserande vin före maten
- Köksmästarens rekommenderade trerättersmeny
- Vinpaket (utvalt av GöteborgsOperans sommelier)
- Kaffe med chokladtryffel

845:-

À la carte-meny

Välkommen att njuta av scenkonst, mat och dryck hos oss! Om du vill kan du äta förrätt och varmrätt före föreställningen och inta kaffe och dessert i pausen.

Vi vill gynna ett hållbart fiske. Därför följer vi Miljöstyrningsrådets kriterier för fisk och skaldjur. Dessutom kontrolleras svenskfångad fisk mot Artdatabanken och, när det finns tillgängligt, köper vi fisk och skaldjur som är miljömärkt.

Gäller t o m 3/6


Förrätter

Mynta- och flädergravad ekologisk lax med rabarbercrudité och rostade melonkärnor

169:-

Asiatisk råbiff, syrad minilök, koriander, laxrom och soja

169:-

Blancherad vit sparris, krämigt lantägg, brynt smöremulsion och dragon

159:-

Varmrätter

Svensk oxfilé med hasselbackspotatis, sötsyrlig lökcrème samt sauce Bordelaise

295:-

Smörstekt MSC-märkt sejrygg med blomkåls- och tryffelpastej, rökta räkor samt smörad buljong på blåmussla och citrontimjan

295:-

Polentacylinder smaksatt med chèvre, honungsbakad vårlök och sparrisbroccoli samt pesto på nässlor och valnötter

285:-

Dessert

Radiokaka på vit choklad, bakad rabarber, rosépepparglaze och jordgubbssmulor

98:-

Yoghurtmousse, frisk grapefruktsorbet, kanderade nötter och choklad

98:-

Operans urval av ostar med hembakat nöt- och fruktbröd samt marmelad

149:-

Kaffegodis

69:-

Köksmästaren rekommenderar

Mynta- och flädergravad ekologisk lax med rabarbercrudité och rostade melonkärnor

Svensk oxfilé med hasselbackspotatis, sötsyrlig lökcrème samt sauce Bordelaise

Radiokaka på vit choklad, bakad rabarber, rosépepparglaze och jordgubbssmulor

525:-

Gruppmenyer

För att boka gruppmeny måste ni vara ett sällskap om minst 20 personer. Välj ett av nedanstående menyalternativ till hela gruppen.

Meny 1 (Vår ekologiska gruppmeny)

Lätthalstrad oxfilé med krispig ostronskivling och syrliga rotfrukter

Vitvinspocherad msc-märkt torskrygg serveras med potatisterrine, ägg, pepparrot och brynt smör

Chokladbakelse på krispig botten samt tillbehör på hallon

695:-

Meny 2

Rosastekt ankbröst med kastanjcreme och granatäpple samt sallad på confiterat anklår och silverlök

Skinnhalstrad isländsk kravodlad laxfilé med risotto, örtbakad havskräfta samt schallottenlöksvierge

Passionsfruktsmousse på brownie med havtornskompott

515:-

Meny 3

Vänernlöjrom på blinis med syrad lök och dillgräddfil

Hjortytterfilé med getostgratinerad rotfrukts pommes anna, glacerade rödbetor samt rödvinssås

Vitchokladbakelse med karamelliserade äpplen och kanel

595:-
VGR ©2014 GöteborgsOperan · Nyhetsbrev · Facebook · Sitemap · Om webbplatsen · Sök · Kontakta