Restaurangmeny.

restauranggäster

GöteborgsOperans guldkväll


Förgyll ditt besök på GöteborgsOperan med vårt lyxiga paket Guldkväll:
- Ett glas mousserande vin före maten
- Köksmästarens rekommenderade trerättersmeny
- Vinpaket (utvalt av GöteborgsOperans sommelier)
- Kaffe med chokladtryffel

895:-

À la carte-meny

Välkommen att njuta av scenkonst, mat och dryck hos oss! Om du vill kan du äta förrätt och varmrätt före föreställningen och inta kaffe och dessert i pausen.

Vi vill gynna ett hållbart fiske. Därför följer vi Miljöstyrningsrådets kriterier för fisk och skaldjur. Dessutom kontrolleras svenskfångad fisk mot Artdatabanken och, när det finns tillgängligt, köper vi fisk och skaldjur som är miljömärkt.


Á la carte meny f o m 25 oktober 2014 - 20 jan 2015

Förrätter

Skaldjurstårta ”deluxe” med löjrom, dill, pepparrot och kavringssmulor

179:-

Hjorttartar med rödlöksmarmelad och syrlig persiljerot

179:-

Tryffel- och svamppaté med rotfruktsnystan, grönpeppar och björnbär

169:-

Varmrätter

Halstrad MSC-märkt torskrygg med portabello, sidfläsk och rödlök i rödvinssås samt potatis- och palsternackspuré

295:-

Vitvins- och rosmarinbrässerat lammlägg serveras med confiterad Amandinepotatis, glaserade rotfrukter, belugalinser och lammkorv

295:-

Linskrokett med honungsbakad purjolök, morot- och rotsellericrème, Manchego och rostade pinjenötter

285:-

Dessert

Karamelliserad chokladmousse med körsbär, pistage och mynta

98:-

Mangoterrin med passionsfrukt, yoghurtfluff och kumquats

98:-

Operans urval av ostar serveras med marmelad samt frukt- och nötbröd

149:-

Kaffegodis

69:-

Köksmästaren rekommenderar

Skaldjurstårta ”deluxe” med löjrom, dill, pepparrot och kavringssmulor

Halstrad MSC-märkt torskrygg med portabello, sidfläsk och rödlök i rödvinssås samt potatis- och palsternackspuré

Karamelliserad chokladmousse med körsbär, pistage och mynta

535:-

Gruppmenyer

För att boka gruppmeny måste ni vara ett sällskap om minst 20 personer. Välj ett av nedanstående menyalternativ till hela gruppen.

Meny 1 (Vår ekologiska gruppmeny)

Lätthalstrad oxfilé med krispig ostronskivling och syrliga rotfrukter

Vitvinspocherad msc-märkt torskrygg serveras med potatisterrine, ägg, pepparrot och brynt smör

Chokladbakelse på krispig botten samt tillbehör på hallon

695:-

Meny 2

Rosastekt ankbröst med kastanjcreme och granatäpple samt sallad på confiterat anklår och silverlök

Skinnhalstrad isländsk kravodlad laxfilé med risotto, örtbakad havskräfta samt schallottenlöksvierge

Passionsfruktsmousse på brownie med havtornskompott

515:-

Meny 3

Löjrom på blinis med syrad lök och dillgräddfil

Hjortytterfilé med getostgratinerad rotfrukts pommes anna, glacerade rödbetor samt rödvinssås

Vitchokladbakelse med karamelliserade äpplen och kanel

595:-
VGR ©2014 GöteborgsOperan · Nyhetsbrev · Facebook · Sitemap · Om webbplatsen · Sök · Kontakta