Restaurangmeny.

restauranggäster

GöteborgsOperans guldkväll


Förgyll ditt besök på GöteborgsOperan med vårt lyxiga paket Guldkväll:
- Ett glas mousserande vin före maten
- Köksmästarens rekommenderade trerättersmeny
- Vinpaket (utvalt av GöteborgsOperans sommelier)
- Kaffe med chokladtryffel

895:-

À la carte-meny

Välkommen att njuta av scenkonst, mat och dryck hos oss! Om du vill kan du äta förrätt och varmrätt före föreställningen och inta kaffe och dessert i pausen.

GöteborgsOperans Restaurang har allt sedan starten målmedvetet utvecklat sin miljöfilosofi. Detta arbete bekräftas av Nordens främsta miljömärkning: Svanen.


Á la carte meny

21 januari 2015 - 15 april 2015


Förrätter

Gravad Fröya lax med gurkterrin, persilja och brynt smör

179:-

Örtstekt lammytterfilé med kastanjecrème, brysselkål och rökta hasselnötter

179:-

Blomkålsroyal med äppelmust, dill och pepparrot

169:-

Varmrätter

Hjortytterfilé med röstiterrin, morot- och persiljerotscrème samt rödvinssås smaksatt med svartpeppar och lingon

295:-

Skinnhalstrad, citronrimmad MSC-märkt sejrygg med brandadekrokett, smörsås smaksatt med krasse och spenat samt crudité på selleri och gurka

295:-

Variation på Karljohansvamp:

  • Fylld ravioli i Karljohansvampsbuljong med rotfrukter och puylinser
  • Rökt tryffelomelett med skum på Karljohansvamp
285:-

Dessert

Blåbärspannacotta med björnbärsmaräng och hallonkakssmulor

98:-

Vit choklad- och amarettobavaroise med blodapelsinband och mandel

98:-

Operans urval av ostar serveras med marmelad samt frukt- och nötbröd

149:-

Kaffegodis

69:-

Köksmästaren rekommenderar

Gravad Fröya lax med gurkterrin, persilja och brynt smör

Hjortytterfilé med röstiterrin, morot- och persiljerotscrème samt rödvinssås smaksatt med svartpeppar och lingon

Blåbärspannacotta med björnbärsmaräng och hallonkakssmulor

535:-

Gruppmenyer

För att boka gruppmeny måste ni vara ett sällskap om minst 20 personer. Välj ett av nedanstående menyalternativ till hela gruppen.

Meny 1 (Vår ekologiska gruppmeny)

Lätthalstrad oxfilé med krispig ostronskivling och syrliga rotfrukter

Vitvinspocherad msc-märkt torskrygg serveras med potatisterrine, ägg, pepparrot och brynt smör

Chokladbakelse på krispig botten samt tillbehör på hallon

695:-

Meny 2

Rosastekt ankbröst med kastanjcreme och granatäpple samt sallad på confiterat anklår och silverlök

Skinnhalstrad Norsk kravodlad laxfilé med risotto, örtbakad havskräfta samt schallottenlöksvierge

Passionsfruktsmousse på brownie med havtornskompott

515:-

Meny 3

Löjrom på blinis med syrad lök och dillgräddfil

Hjortytterfilé med getostgratinerad rotfrukts pommes anna, glacerade rödbetor samt rödvinssås

Vitchokladbakelse med karamelliserade äpplen och kanel

595:-

Öppettider

Restaurangen öppnar två och en halv timma före föreställningen (dock ej vid matinéer).

VGR ©2015 GöteborgsOperan · Nyhetsbrev · Facebook · Sitemap · Om webbplatsen · Sök · Kontakta