Restaurangmeny.

restauranggäster

GöteborgsOperans guldkväll


Förgyll ditt besök på GöteborgsOperan med vårt lyxiga paket Guldkväll:
- Ett glas mousserande vin före maten
- Köksmästarens rekommenderade trerättersmeny
- Vinpaket (utvalt av GöteborgsOperans sommelier)
- Kaffe med chokladtryffel

895:-

À la carte-meny

Välkommen att njuta av scenkonst, mat och dryck hos oss! Om du vill kan du äta förrätt och varmrätt före föreställningen och inta kaffe och dessert i pausen.

GöteborgsOperans Restaurang har allt sedan starten målmedvetet utvecklat sin miljöfilosofi. Detta arbete bekräftas av Nordens främsta miljömärkning: Svanen.


Á la carte meny f o m 25 oktober 2014 - 20 jan 2015

Förrätter

Skaldjurstårta ”deluxe” med löjrom, dill, pepparrot och kavringssmulor

179:-

Hjorttartar med rödlöksmarmelad och syrlig persiljerot

179:-

Tryffel- och svamppaté med rotfruktsnystan, grönpeppar och björnbär

169:-

Varmrätter

Halstrad MSC-märkt torskrygg med portabello, sidfläsk och rödlök i rödvinssås samt potatis- och palsternackspuré

295:-

Vitvins- och rosmarinbrässerat lammlägg serveras med confiterad Amandinepotatis, glaserade rotfrukter, belugalinser och lammkorv

295:-

Linskrokett med honungsbakad purjolök, morot- och rotsellericrème, Manchego och rostade pinjenötter

285:-

Dessert

Karamelliserad chokladmousse med körsbär, pistage och mynta

98:-

Mangoterrin med passionsfrukt, yoghurtfluff och kumquats

98:-

Operans urval av ostar serveras med marmelad samt frukt- och nötbröd

149:-

Kaffegodis

69:-

Köksmästaren rekommenderar

Skaldjurstårta ”deluxe” med löjrom, dill, pepparrot och kavringssmulor

Halstrad MSC-märkt torskrygg med portabello, sidfläsk och rödlök i rödvinssås samt potatis- och palsternackspuré

Karamelliserad chokladmousse med körsbär, pistage och mynta

535:-

Gruppmenyer

För att boka gruppmeny måste ni vara ett sällskap om minst 20 personer. Välj ett av nedanstående menyalternativ till hela gruppen.

Meny 1 (Vår ekologiska gruppmeny)

Lätthalstrad oxfilé med krispig ostronskivling och syrliga rotfrukter

Vitvinspocherad msc-märkt torskrygg serveras med potatisterrine, ägg, pepparrot och brynt smör

Chokladbakelse på krispig botten samt tillbehör på hallon

695:-

Meny 2

Rosastekt ankbröst med kastanjcreme och granatäpple samt sallad på confiterat anklår och silverlök

Skinnhalstrad Norsk kravodlad laxfilé med risotto, örtbakad havskräfta samt schallottenlöksvierge

Passionsfruktsmousse på brownie med havtornskompott

515:-

Meny 3

Löjrom på blinis med syrad lök och dillgräddfil

Hjortytterfilé med getostgratinerad rotfrukts pommes anna, glacerade rödbetor samt rödvinssås

Vitchokladbakelse med karamelliserade äpplen och kanel

595:-
VGR ©2014 GöteborgsOperan · Nyhetsbrev · Facebook · Sitemap · Om webbplatsen · Sök · Kontakta