Restaurangmeny.

restauranggäster

GöteborgsOperans guldkväll


Förgyll ditt besök på GöteborgsOperan med vårt lyxiga paket Guldkväll:
- Ett glas mousserande vin före maten
- Köksmästarens rekommenderade trerättersmeny
- Vinpaket (utvalt av GöteborgsOperans sommelier)
- Kaffe med chokladtryffel

895:-

À la carte-meny

Välkommen att njuta av scenkonst, mat och dryck hos oss! Om du vill kan du äta förrätt och varmrätt före föreställningen och inta kaffe och dessert i pausen.

Vi vill gynna ett hållbart fiske. Därför följer vi Miljöstyrningsrådets kriterier för fisk och skaldjur. Dessutom kontrolleras svenskfångad fisk mot Artdatabanken och, när det finns tillgängligt, köper vi fisk och skaldjur som är miljömärkt.

Gäller f o m 13/9 - t o m 24/10


Förrätter

Blinier med löjrom från Vänern, dillgräddfil och syrlig syltlök

179:-

Rökt ankbröst med körsbärsreduktion, timjan och rostad pistage

179:-

Getostterrin med variation på pumpa

169:-

Varmrätter

Grillad kalventrecôte med sparrisrisotto, rödbetscrudité och rödvinssås smaksatt med svartpeppar

295:-

Pocherad odlad piggvar på bit med friterad ansjovis, MSC-märkta räkor och brynt smör

295:-

Spetskålsknyte fylld med blomkål och mozzarella, serveras med potatistortilla, ekologisk grönärtscrème och basilikavièrge

285:-

Dessert

Hallonmousse med chokladsmulor och lakritscurd

98:-

Mjölkchokladganache med svarta vinbär och macarons smaksatta med lime

98:-

Operans urval av ostar serveras med marmelad samt frukt- och nötbröd

149:-

Kaffegodis

69:-

Köksmästaren rekommenderar

Blinier med löjrom från Vänern, dillgräddfil och syrlig syltlök

Grillad kalventrecôte med sparrisrisotto, rödbetscrudité och rödvinssås smaksatt med svartpeppar

Hallonmousse med chokladsmulor och lakritscurd

535:-

Gruppmenyer

För att boka gruppmeny måste ni vara ett sällskap om minst 20 personer. Välj ett av nedanstående menyalternativ till hela gruppen.

Meny 1 (Vår ekologiska gruppmeny)

Lätthalstrad oxfilé med krispig ostronskivling och syrliga rotfrukter

Vitvinspocherad msc-märkt torskrygg serveras med potatisterrine, ägg, pepparrot och brynt smör

Chokladbakelse på krispig botten samt tillbehör på hallon

695:-

Meny 2

Rosastekt ankbröst med kastanjcreme och granatäpple samt sallad på confiterat anklår och silverlök

Skinnhalstrad isländsk kravodlad laxfilé med risotto, örtbakad havskräfta samt schallottenlöksvierge

Passionsfruktsmousse på brownie med havtornskompott

515:-

Meny 3

Vänernlöjrom på blinis med syrad lök och dillgräddfil

Hjortytterfilé med getostgratinerad rotfrukts pommes anna, glacerade rödbetor samt rödvinssås

Vitchokladbakelse med karamelliserade äpplen och kanel

595:-
VGR ©2014 GöteborgsOperan · Nyhetsbrev · Facebook · Sitemap · Om webbplatsen · Sök · Kontakta