Restaurangmeny

Restaurang|meny

Välkommen att njuta av scenkonst, mat och dryck hos oss! Om du vill kan du äta förrätt och varmrätt före föreställningen och inta kaffe och dessert i pausen.

Öppettider

Restaurangen öppnar 2,5 timmar före föreställningen. 
Vid matinéer gäller särskilda öppettider.  För information ring tel 031-13 13 00.

GöteborgsOperans guldkväll

Förgyll ditt besök på GöteborgsOperan med vårt lyxiga paket Guldkväll:

  • Ett glas mousserande vin före maten
  • Köksmästarens rekommenderade trerättersmeny
  • Vinpaket (utvalt av GöteborgsOperans sommelier) 
  • Kaffe med chokladtryffel

895 kr


Köksmästaren rekommenderar

Förrätt: Sotad laxcarpaccio med senap och pepparrot, laxrom, bakad äggula 63°C, gravad citron och syrad lök

Varmrätt: Bakad röding med rökta musslor, salsa verde på ramslök, smörkokt sparris, fänkål och Sandefjordsås


Dessert: Mynta- och limecheesecake med rabarber-och jordgubbscrémeux, minirulltårta och sockerkakskrutonger med brynt smör

535 kr


Operans Gröna

Förrätt: Gravad vit sparris med riven Comtéost, majonnäs på nässla samt dragonolja

Varmrätt: Öppen vårrulle med grillad broccoli, kräm på kronärtskocka, brässerad kålrabbi, blomkålsslaw och sojaemulsion

Dessert: Mynta- och limecheesecake med rabarber-och jordgubbscrémeux, minirulltårta och sockerkakskrutonger med brynt smör

515 kr

À la carte meny
Gäller 24/3 – 16/6


Förrätter

Sotad laxcarpaccio med senap och pepparrot, laxrom, bakad äggula 63°C, gravad citron och syrad lök
169 kr

Kycklingleverpastej med krispigt potatistrassel, konjak, äppelkokta lökar samt äppelcoulis
179 kr

Gravad vit sparris med riven Comtéost, majonnäs på nässla samt dragonolja
159 kr

Varmrätter

Bakad röding med rökta musslor, salsa verde på ramslök, smörkokt sparris, fänkål och Sandefjordsås
295 kr

Pot-au-feu på lammracks med black-eyed peas, smörad lammbuljong, citrusrostad morot, semitorkad tomat samt puré på potatis och morot
295 kr

Öppen vårrulle med grillad broccoli, kräm på kronärtskocka, brässerad kålrabbi, blomkålsslaw och sojaemulsion
285 kr

Dessert

Mynta- och limecheesecake med rabarber-och jordgubbscrémeux, minirulltårta och sockerkakskrutonger med brynt smör
119 kr

Saltlakritsmazarin med violglass, mjölkchokladganache, lemoncurd, maräng och citronskum
119 kr

Operans urval av ekologiska ostar med kvällens tillbehör
159 kr

Kvällens glass/sorbet
Fråga din servitör 79 kr

Tryffel med kvällens smak
49 kr

Matallergi och matintolerans

Berätta gärna för vår café-, bar- eller restaurangpersonal om eventuell matallergi eller matintolerans innan du beställer mat och dryck.

I restaurangen, OperaBaren och vårt café finns alltid lakto-ovo-vegetariska alternativ på menyn. Har du andra önskemål, t ex vegankost, eller om du behöver någon form av specialkost får du gärna kontakta oss i förväg på tel 031-13 13 00 eller restaurang@opera.se.

Vi gör alltid vårt bästa för att tillmötesgå våra gästers önskemål.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen