Restaurangmeny

Restaurang|meny

Välkommen att njuta av scenkonst, mat och dryck hos oss! Om du vill kan du äta förrätt och varmrätt före föreställningen och inta kaffe och dessert i pausen.

À la carte meny
2/2 – 31/3

Förrätter

Tartar på chili- och limegravad torskrygg med morotscoulis, picklad pak choi samt ingefärsmajonnäs
179 kr

Oxsvanssoppa med hyvlad tryffel, kraftig buljong på svansen samt murklor och oxmärg
179 kr

Jordärtskockspannacotta fylld med Karl-Johansvamp, vinägrett på vinteräpple och torkad jordärtskocka
169 kr

Varmrätt

Skinnhalstrad svensk röding med löjrom från Kalix, butternutpuré, konfiterad Blå Kongo-potatis samt mussel- och gräslöksskum
295 kr

Majskycklingbröst från Munka Ljungby, rotselleripuré, äpple, svartkål samt salviasky
295 kr

Krämig matvete med råstekt blomkål, syltade tomater, brynt smör, vinägrett, friterat ägg och riven tryffel
285 kr

Dessert

Chokladganache med toner av lime, lakritsfudge och syrlig maräng
98 kr

Morots- och apelsinsorbet med karamelliserad yoghurt bavaroise, med fluff på honung
98 kr

Operans ekologiska ostar med dagens tillbehör
149 kr

Kvällens chokladtryffel
49 kr

Kvällens glass/sorbet
79 kr

Köksmästaren rekommenderar:

Tartar på chili- och limegravad torskrygg med morotscoulis, picklad pak choi samt ingefärsmajonnäs

Skinnhalstrad svensk röding med löjrom från Kalix, butternutpuré, konfiterad Blå Kongo-potatis samt mussel- och gräslöksskum

Chokladganache med toner av lime, lakritsfudge och syrlig maräng

535 kr

GöteborgsOperans guldkväll

Förgyll ditt besök på GöteborgsOperan med vårt lyxiga paket Guldkväll:

  • Ett glas mousserande vin före maten
  • Köksmästarens rekommenderade trerättersmeny
  • Vinpaket (utvalt av GöteborgsOperans sommelier) 
  • Kaffe med chokladtryffel

895 kr

À la carte meny
1/4–11/6

Förrätter

Rillette på konfiterad fläsksida
Kräm på picklad gulbeta, ölkokt lök samt strössel på rostad lök och puffat fläsksvål 

Friterad torskkind
Fänkålspicklat ostron, gurka och dillmajonnäs 

Inkokt vit sparris
Tryffelgravad äggula, luftig ramslöksemulsion samt rostad västerbottensost

Varmrätt

Pot au feu på bakad torskrygg
Halstrad pilgrimsmussla, blomkålskräm, mandelpotatis, vitt vin och ramslökssås

Konfiterat anklår från Viking fågel
Pommes Anna, sparris, shiitake, rostad morotspuré samt anksky

Friterad makirulle
Fylld med pumpa och avokado, misosmör, råstekt sparrisbrocccoli och sallad på groddar och rödkål 

Dessert

Rabarberbavaroise
Chokladdroppe, syrlig rabarber och rostad krispig mandel

Yoghurt- och kokospannacotta 
Sorbet på grönt te, ananas och mynta samt Yuzumacaron 

Operans ekologiska ostar med dagens tillbehör 

Kvällens chokladtryffel 

Kvällens glass/sorbet

Köksmästaren rekommenderar

Förrätt:
Rillette på konfiterad fläsksida
Kräm på picklad gulbeta, ölkokt lök samt strössel på rostad lök och puffat fläsksvål 

Varmrätt:
Pot au feu på bakad torskrygg
Halstrad pilgrimsmussla, blomkålskräm, mandelpotatis, vitt vin och ramslökssås

Efterrätt:
Rabarberbavaroise
Chokladdroppe, syrlig rabarber och rostad krispig mandel

Matallergi och matintolerans

Innan ni beställer er mat och dryck, berätta gärna för vår personal om eventuell matallergi eller matintolerans.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen