Restaurangmeny

RESTAURANG|MENY

Välkommen att njuta av scenkonst, mat och dryck hos oss! Om du vill kan du äta förrätt och varmrätt före föreställningen och inta kaffe och dessert i pausen.

À la carte meny 
19/11 2015 – 12/2 2016 

Förrätter

MSC-märkt löjrom från Kalix, serveras med syrad odlad röding, dillmajonnäs, vièrge på skaldjur samt brysselkålschips.
179 kr

Bakad kycklingpastej. Serveras med nyponketchup, buljongkokta belugalinser och honungsrussinlimpa.
179 kr

Friterad ekologisk svartrot med chilismaksatt kaviar gjord på tång med endivsallad, ekologiskt granatäpple och yuzumajonnäs.
169 kr

Varmrätter

Sotad vild hjortytterfilé samt en wallenbergare på hjortfärs. Pommes Anna, skum på ekologisk jordärtskocka, liten sallad med råhyvlad ekologisk rödbeta och portvinssås.
295 kr

Skinnhalstrad MSC-märkt sejrygg, serveras med skaldjursrisotto och en sallad med friterad kungskrabba och aprikos.
295 kr

Fylld ekologisk savojkål med smak av tryffel serveras med potatisterrin fylld med rotsaker och mozzarella. Kålbuljong och pocherat ekologiskt ägg.
285 kr

Dessert

Operans äppelbakelse med vit chokladganache och rostade pistagenötter.
98 kr

Operans variant av fattiga riddare på blåbärsbrioche, serveras med karamelliserad kastanjeglass och havtornscurd.
98 kr

Kaffegodis.
69 kr

Kvällens ostar med tillbehör.
149 kr


Köksmästaren rekoMmenderar

MSC-märkt löjrom från Kalix, serveras med syrad odlad röding, dillmajonnäs, vièrge på skaldjur samt brysselkålschips.

Sotad vild hjortytterfilé samt en wallenbergare på hjortfärs. Pommes Anna, skum på ekologisk jordärtskocka och en liten sallad med råhyvlad ekologisk rödbeta och portvinssås.

Operans äppelbakelse med vit chokladganache och rostade pistagenötter.

535 kr

À LA CARTE MENY
13/2 – 8/4 2016

Förrätter

Ekologisk carpaccio på oxfilé med parmesan kräm, ruccola, rostade pinjenötter, semitorkad tomat och friterad kapris
179 kr

Ekologisk jordärtskockssoppa med rökt lax, ekologisk gurka och dill serveras med friterat ägg från Moster Susannes Ekoägg i Skövde och en matmuffin
179 kr

Terrin på ekologisk rödbeta, rödbetsflarn, getost från Lillängens gårdsmejeri i Sunne, honungs karamelliserade valnötter samt ekologiskt rökt äppelvinägrett
169 kr

Varmrätt

Kräftfylld svenskodlad rödingsfilé från Vilhelmina serveras med vinägerkokt rökt sidfläsk, havtornsveloutè, potatiscrème samt sallad på haricots verts
295 kr

Lammracks med mandelkroketter, äppelcidersås på brynt kycklingbuljong, chèvrecrème och kvällens garnityr
295 kr

Hemgjord agnolotti fylld med ekologisk butternutpumpa och rostade pinjenötter, råstekt ekologisk jordärtskocka, samt svampkroketter på svamp från Östragärdegård 285 kr

Dessert

Mint och choklad mille feux, gjord på ekologisk choklad från Valhrona och serveras med en päronterrin samt krossade operadrömmar
98 kr

Operans variant på marängsviss
98 kr

Operans tre ostar med kvällens tillbehör
149 kr

Kaffegodis
79 kr

KÖKSMÄSTAREN REKOMMENDERAR

Ekologisk carpaccio på oxfilé med parmesan kräm, ruccola, rostade pinjenötter, semitorkad tomat och friterad kapris

Kräftfylld svenskodlad rödingsfilé från Vilhelmina serveras med vinägerkokt rökt sidfläsk, havtornsveloutè, potatiscrème samt sallad på haricots verts

Mint och choklad mille feux, gjord på ekologisk choklad från Valhrona och serveras med en päronterrin samt krossade operadrömmar

535 kr

GöteborgsOperans guldkväll

Förgyll ditt besök på GöteborgsOperan med vårt lyxiga paket Guldkväll:

  • Ett glas mousserande vin före maten
  • Köksmästarens rekommenderade trerättersmeny
  • Vinpaket (utvalt av GöteborgsOperans sommelier) 
  • Kaffe med chokladtryffel

895 kr

Öppettider

Restaurangen öppnar två och en halv timmar före föreställningen (dock ej vid matinéer).

Kontakt

Restaurangbokningsservice, 031-13 13 00

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen