Restaurang.

Kärlek till mat och dryck, en stark ekologisk övertygelse och osviklig timing. Det är så vi jobbar i köket.

Middag på GöteborgsOperan.

Restaurangen öppnar två och en halv timma före det att ridån går upp. Om du vill kan du äta förrätt och varmrätt innan föreställningen och spara kaffe och dessert till pausen. Här finns plats för 150 gäster och alla bord har utsikt över Göta älv.

En liten praktisk men viktig detalj är att maten alltid serveras i god tid innan föreställningen så att du hinner äta i lugn och ro. ”Gästerna är här för både mat och föreställning och får en fantastisk upplevelse", säger Ousainou Mbye, assisterande restaurangchef på GöteborgsOperan.


Här kan du äta med gott samvete

Svanen_fokus

GöteborgsOperans Restaurang har allt sedan starten målmedvetet utvecklat sin miljöfilosofi. Detta arbete bekräftas av Nordens främsta miljömärkning: Svanen.

Svanenmärkningen gäller för hela den verksamhet som ryms inom GöteborgsOperans Restaurangs paraply: restaurang, caféer, barer, köket och personalmatsalen. Svanen tittar på hela livscykeln i restaurangverksamheten: från inköp av råvara till avfallssortering och allt däremellan. Det innebär bland annat att mat och dryck på GöteborgsOperan är ekologisk, närproducerad och miljö-eller rättvisemärk, att rengöringsmedlen i köket är bland de bästa ur miljösynpunkt och att elförbrukningen kontrolleras och till 100 % består av grön el. .


Luncha vid kajkanten

GöteborgsOperans restaurang serverar lunch måndag till fredag mellan klockan 11.30 och 14.00. Boka gärna bord.

lunch_vid_kajkanten

Boka i förväg

Vill du vara säker på att få ett bord i restaurangen i samband med föreställningen är det bäst att boka i förväg. Du kan också välja att ta ett glas och äta något lättare i pausen. Då beställer du på plats hos hovmästaren från en timme innan föreställningen börjar.

Kontakt

Restaurangbokningsservice
031-13 13 00
Boka bord

Öppettider

Restaurangen öppnar två och en halv timma före föreställningen (vid matinéer gäller särskilda öppettider. För information ring 031-13 13 00).

Lunch vardagar 11.30-14.00.

Spelplan

Se vilka föreställningar som är aktuella denna säsong samt datum och tider i vår spelplan.

VGR ©2015 GöteborgsOperan · Nyhetsbrev · Facebook · Sitemap · Om webbplatsen · Sök · Kontakta