Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 31 mars 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Introduktioner och samtal

Introduk|tioner och samtal

Observera att samtliga introduktioner och samtal är inställda hösten 2020. Filmade introduktioner och samtal finns på respektive uppsättnings sida.

Introduktioner

Introduktionerna är populära, så kom i god tid. De äger rum på Lilla scenen en timme före opera- och dansföreställningar (dock inte på premiärer eller gästspel). Introduktionen kostar inget extra; biljetten gäller som inträde. Introduktionen varar cirka 20 minuter.

Fysisk introduktion (endast dansuppsättningar)

Lär känna föreställningen och få en inblick i dansens språk! Genom att besöka våra fysiska introduktioner får du en bättre förståelse för den föreställning som du har köpt biljett till.

En fysisk introduktion gör koreografens dansverk mer intressant genom att visa exempel på gester och rörelsemönster som du sedan kommer att känna igen.

GöteborgsOperans Danskompanis fysiska introduktioner är till för dig som är intresserad av att få ett rikare utbyte av danskompaniets föreställningar. Den fysiska introduktionen bygger på publikdeltagande. Bekväma kläder och skor rekommenderas men är inte nödvändigt.

En fysisk introduktion kan ses som en upptäcktsfärd där du får möjlighet att uppleva olika koreografiska metoder, rörelseprinciper och konstnärliga former. Det ger dig en djupare och mer personlig förståelse för och kontakt med verket. I en fysisk introduktion bjuds deltagarna in att prova och delta i fysiska (istället för bara visuella) uttrycksformer. Introduktionerna leds av dansare i GöteborgsOperans Danskompani.

Den fysiska itroduktionen tar 45 min. Fri entré med biljett, begränsat antal platser (50 max).
Klädsel: Samma som du har klätt dig i för att gå på föreställningen. (Observera att du kommer att få ta av dig skorna.)
Se respektive föreställningssida för biljettbokning.

Titta på ett filmklipp om fysiska introduktioner med Professor Ingo Diehl

Konceptet är skapat av och tillämpas av MA Contemporary Dance Education (MA CoDE) vid Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Frankfurt am Main. Med målsättningen att fortsätta det nära samarbetet och främja ytterligare utveckling av konceptet överlämnar Prof. Ingo Diel och Anja Bornsek det av förenklingsskäl till GöteborgsOperans Danskompani.

Samtal & Öppen repetition

Någon vecka före varje opera- och musikalpremiär bjuder vi in till ett samtal på Lilla scenen. Här berättar t.ex. regissör, dirigent och medverkande om verket och sin relation till det. Ofta bjuds dessutom en extern gäst in för att ge en särskild synvinkel på verket. Moderator för operasamtalen är GöteborgsOperans dramaturg Göran Gademan. Samtalet spelas in för streaming här och på opera.se/poddEn del samtal förs på engelska. 

Ett par veckor före GöteborgsOperans Danskompanis världspremiärer bjuder vi in till en öppen repetition med samtal. Dessutom följs vissa dansföreställningar av ett eftersnack.

Fri entré!

Se respektive uppsättningssida för mer information om kommande samtal, öppna repetitioner och eftersnack.

Tidigare inspelade samtal

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen