OperaShop

OperaShop

Här finns den perfekta presenten, oavsett ålder.

I Operashopen hittar du ett stort utbud inom opera, balett, modern dans, musikal och klassisk musik på cd och dvd. Vi har även många böcker som inspirerar och ger möjlighet till fördjupning inom våra olika konstformer. Här hittar du allt från rena faktaböcker och lexikon till deckare som utspelar sig i operamiljö. Vi har också ett sortiment för unga där det finns mycket roligt som inspirerar till lek, sång och musik. Vill du ha ett minne av ditt besök hos oss finns det flera unika souvenirer att välja mellan.

Honung 

Nu är den här! Passa på att köpa GöteborgsOperans exklusiva honung i OperaShopen.

Vi har honungssläpp fredagen 21 september kl 12.00.

En honungsburk per person
Pris 79 kr/st 110 ml
Från biodlingarna på GöteborgsOperans tak. Begränsat antal.

Välkomna!

GöteborgsOperans Honung
Tilo Stengel


Dukat för upplevelser.

I GöteborgsOperans unika hem-sortiment ingår bordsdukar, kuddfodral och väskor skapade av tyg från våra reklamvepor, en exklusiv serie munblåst glas, jaquardplädar i ekologisk ull och närproducerad honung från våra egna bin. Sortimentet är framtaget med omsorg om miljön. Sprid skönhet i ditt eget hem eller överraska någon när och kär med en uppskattad sommargåva. Här hittar du perfekta presenter till de nygifta, konfirmanden, jubilaren och studenten. 

Produkterna går endast att köpa i OperaShopen i GöteborgsOperans foajé.

Pläd, 499 kr

Med ett kreativt och brett utbud inom opera, samtida dans, musikal och konsert är GöteborgsOperan en levande och föränderlig organism. Den tanken, och operahusets närhet till vattnet, har inspirerat till plädens mönster. Med denna ekologiska pläd får du med dig lite av vår värmande magi hem. Perfekt till svala, sena kvällar på uteplatsen. 

Glasserie Ouvertyr

Champagneglas och karaff
Tilo Stengel

GöteborgsOperans exklusiva serie munblåst glas, inspirerad av stråkinstrumentens vackra former, är skapad i samarbete med Skrufs glasbruk. Serien består av ljuslykta, champagneglas och vattenkaraff. Färgpaletten är mjuk och värmande – kalkstensgrå, kaprifolrosa och guld med inslag av bärnsten. En uppskattad gåva till studenter, jubilarer och de nygifta. 

Karaff 499 kr
Champagneglas 299 kr/st
Två champagneglas 549 kr
Ljuslykta 229 kr
Två (eller flera) ljuslyktor 199 kr/st

Inom GöteborgsOperan ryms en hel värld. Här finns glädjen och sorgen. Fnittret och gråten. Det lätta och det tunga. Det obearbetade och det förfinade. Ett operahus berör genom sina motsatser. Det ville jag fånga i mina glas.Sofia Bergman, glasformgivare


Ljuslyktor

Om Sofia Bergman, glasformgivare
Sofia Bergman, konstnär och glasformgivare, har sin ateljé på Sockerbruket vid Röda Sten i Göteborg. Sina glas skapar hon i nära samarbete med glasblåsarna på Skrufs glasbruk i Småland. Resultatet blir handblåsta, unika glas präglade av stor hantverksskicklighet. Och en hel del kärlek.

Om Skrufs Glasbruk
De första ugnarna på Skrufs Glasbruk tändes 1897. Sedan dess har många glas passerat glasblåsarnas skickliga händer. Alla produkter som lämnar Skrufs Glasbruk är tillverkade i hyttan och allt är handgjort.

Textilprodukter

Fyra kuddfodral

En väska från Trollflöjten, en kudde från Barberaren i Sevilla eller en bordsduk från The Phantom of the Opera. Varje uppsättning på GöteborgsOperan har en egen föreställningsbild i tyg på utsidan av huset. 110 kvadratmeter scenkonst som återanvänds och i vår kostymateljé blir till unika, eftertraktade designobjekt. 

Väska: 69 kr
Bordsduk: 199 kr
Kuddfodral: 259 kr

Väska
Tilo Stengel


Kontakt

GöteborgsOperans biljettkassa och OperaShop

Telefon 031-13 13 00
Fax 031- 10 80 51
E-post biljetter@opera.se

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen