OperaShop

OperaShop

I Operashopen hittar du ett stort utbud inom opera, balett, modern dans, musikal och klassisk musik på cd och dvd. Vi har även många böcker som inspirerar och ger möjlighet till fördjupning inom våra olika konstformer. Här hittar du allt från rena faktaböcker och lexikon till klassiker. Vi har också ett sortiment för unga där det finns mycket roligt som inspirerar till lek, sång och musik. Välkommen in att välja ut just dina favoriter.

Här finns den perfekta presenten, oavsett ålder.

I Operashopen hittar du ett stort utbud inom opera, balett, modern dans, musikal och klassisk musik på cd och dvd. Vi har även många böcker som inspirerar och ger möjlighet till fördjupning inom våra olika konstformer. Här hittar du allt från rena faktaböcker och lexikon till deckare som utspelar sig i operamiljö. Vi har också ett sortiment för unga där det finns mycket roligt som inspirerar till lek, sång och musik. Vill du ha ett minne av ditt besök hos oss finns det flera unika souvenirer att välja mellan.

Guldmask med fjäder
Tilo Stengel

The Phantom of the Opera

The Phantom of the Opera-cd
(originaluppsättning) 249 kr

The Phantom of the Opera, notalbum & cd
(originaluppsättning) 219 kr

Guldmask med fjäder 169 kr

Vi har olika masker mellan 29–169 kr!

GöteborgsOperans honung 2017 – nu är den här!

Passa på att köpa GöteborgsOperans exklusiva honung i OperaShopen.

Tilo Stengel

Vi har tre olika honungssläpp:

 • fredag 22 september kl 12.00
 • tisdag 3 oktober kl 15.00
 • onsdag 11 oktober 17.30

En honungsburk per person. Från biodlingarna på GöteborgsOperans tak. Begränsat antal. Rabatter gäller ej.
Pris 79 kr/st 110 ml

Ett lejon bakom SOFFAN ?
Vi har nu många kostymer som inspirerar till roliga lekar. Djurcaper från 170 kr. Finns i flera olika varianter som bland annat nyckelpiga, bi, lejon och enhörning.

Presenttips och storsäljare i OperaShopen:

Munspel 69 kr
Glasögonfodral - Beethoven, Madame Butterfly och Turandot 59 kr
Cd vaggvisor 59 kr
Cd klassiska barnvisor  99 kr

Ouvertyr – GöteborgsOperans egen glasserie

Champagneglas, ljuslykta, karaff
Tilo Stengel

Tillsammans med formgivaren Sofia Bergman, glasblåsaren Micke Johansson och Skrufs glasbruk har GöteborgsOperan tagit fram en egen serie bruksglas och glasföremål. Färgpaletten är mjuk och värmande – kalkstensgrå, kaprifolrosa och guld med inslag av bärnsten. 

Champagneglasens kupa är gracil och formen påminner om ett stråkinstrument. Ögat fångas av den färgade foten. Vattenkaraffen är smäcker, med detaljer i färg. Som små lockande ljuspunkter omsluter lyktorna lågan i ett milt färgat glas. Varje föremål är unikt. 

I serien Ouvertyr ingår karaff, champagneglas och ljuslyktor. Glasföremålen finns att köpa i GöteborgsOperans Operashop. 

  Inom GöteborgsOperan ryms en hel värld. Här finns glädjen och sorgen. Fnittret och gråten. Det lätta och det tunga. Det obearbetade och det förfinade. Ett operahus berör genom sina motsatser. Det ville jag fånga i mina glas.Sofia Bergman, glasformgivare
  Ljuslyktor
  Tilo Stengel

  Priser:

  Karaff 499 kr
  Champagneglas 299 kr/st
  Två champagneglas 549 kr
  Ljuslykta 229 kr
  Två (eller flera) ljuslyktor 199 kr/st

  Om Sofia Bergman, glasformgivare

  Sofia Bergman, konstnär och glasformgivare, har sin ateljé på Sockerbruket vid Röda Sten i Göteborg. Sina glas skapar hon i nära samarbete med glasblåsarna på Skrufs glasbruk i Småland. Resultatet blir handblåsta, unika glas präglade av stor hantverksskicklighet. Och en hel del kärlek.

  Om Skrufs Glasbruk

  De första ugnarna på Skrufs Glasbruk tändes 1897. Sedan dess har många glas passerat glasblåsarnas skickliga händer. Alla produkter som lämnar Skrufs Glasbruk är tillverkade i hyttan och allt är handgjort.

  GöteborgsOperans Jubileumsbok

  Tjugo år av scenkonst
  GöteborgsOperan 1994–2014

  En färgstark och underhållande tillbakablick på några av alla de fantastiska produktioner som har tagit oss framåt. Hur kom de till? Vad hände under repetitionerna? Du får också möta några av de personer som skapade succéerna. Till exempel berättar Nina Stemme om när Birgit Nilsson viskade om henne i kulisserna och Peter Jöback avslöjar sin oväntade reaktion när han fick rollen som Robert i Kristina från Duvemåla.

  Välkommen att följa med oss in bakom kulisserna och ta del av unikt material i form av intervjuer, bilder och recept.

  Erbjudande Pris 199 kr

  Ord pris 349 kr.
  Går endast att köpa i OperaShopen.

  Kontakt

  GöteborgsOperans biljettkassa och OperaShop

  Telefon 031-13 13 00
  Fax 031- 10 80 51
  E-post biljetter@opera.se

  Kontakta oss

  Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
  Telefon (växel) 031–10 80 00
  Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

  Följ oss:

  GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen