Operashop

Operashop

Gör upplevelsen komplett och hitta den perfekta presenten.

GöteborgsOperans honung 2019 – nu är den här!  

Passa på att köpa GöteborgsOperans exklusiva honung i Operashopen. 

Försäljningsstart: onsdag den 28 augusti kl 12.00
En honungsburk per person 
Pris 79 kr/st 110 ml

Från biodlingarna på GöteborgsOperans tak. Begränsat antal. 

GöteborgsOperans Honung
Tilo Stengel

Operashopen är fylld av lekfull fantasi och fördjupande kunskap. Samt småtigrar, enhörningar, läsglasögon, champagneglas, unika bordsdukar ... Välkommen in!

Några produkter från Operashopen
Tilo Stengel
På bilden: 
Bok ’Fullt blås i orkestern’ 99 kr; Solfjäder 39 kr; Ljus med noter 79 kr; Mask stor 169 kr; Mask liten 49 kr; Kungakrona 259 kr; Labyrintspel 30 kr; Xylofon 85 kr; Bok ’Ringaren i Notre Dame’ 59 kr; Notbok ’The Phantom of the Opera’ 249 kr; Cd-box ’Maria Callas – Complete operas’ 699 kr; Cd-box ’Mozart – Complete Edition’ 995 kr.

Cd och dvd

Operashopen har Göteborgs största utbud av klassisk musik på cd och dvd. Välkända operor och symfonier samsas med okända, nyupptäckta och bortglömda verk. Du hittar avkopplande pianomusik, kammarmusik, musikaler, skivor för barn och solistutgåvor med världssångare som Jonas Kaufmann, Peter Mattei, Nina Stemme och många fler. Är det någon titel du saknar gör vi allt vi kan för att skaffa den till dig.

Böcker

Fördjupa dig inom våra olika konstformer, köp med dig en spännande tidskrift eller ett musikalnothäfte. Vi har allt från rena faktaböcker och lexikon till sagor och pyssel – allt med inspiration från teatervärlden. Givetvis hittar du GöteborgsOperans dramaturg Göran Gademans kritikerrosade ”Operahistoria” liksom Elisabeth Meyer-Topsøes biografi om Birgit Nilsson.

För barn

Utklädningskostymer, lekinstrument, spel, sagor, leksaker och pyssel. Operashopen har mycket roligt som inspirerar till lek, sång och musik.

Presentartiklar

Vackra och användbara produkter som läsglasögon, nyckelband, glasunderlägg, koppar och ljus. Till dig själv eller till någon som du tycker om. För festliga tillfällen finns masker, fjäderboor och utklädningskläder.


Kontantfritt

Hela huset är kontantfritt (fr.o.m. 1 januari 2020). I operahuset kan du betala med de vanligaste kontokorten och GöteborgsOperans presentkort. Välkommen!

Oliver! Musikalfilmen – nu på dvd och blu-ray i Operashopen, 99 kr

Förbered dig för höstens stora händelse på GöteborgsOperan!

Den 6-faldigt Oscarsbelönade filmen, bland annat bästa film och bästa regi, finns nu i vår Operashop för endast 99 kr/st.

Nibelungens ring-bildserie av Jesper Waldersten
Konstaffischer (50 x 70cm), 199 kr/st

Jesper Walderstens prisbelönta bildserie för ’Nibelungens ring’ finns nu till försäljning i Operashopen. Affischerna är 50 x 70 cm och kostar 199 kr/st.

Begränsad upplaga.

Nibelungens ring–bildserie av Jesper Waldersten


Dukat för upplevelser

I GöteborgsOperans unika hem-sortiment ingår bordsdukar, kuddfodral och väskor skapade av tyg från våra reklamvepor, en exklusiv serie munblåst glas, jaquardplädar i ekologisk ull och närproducerad honung från våra egna bin. Sortimentet är framtaget med omsorg om miljön. Sprid skönhet i ditt eget hem eller överraska någon när och kär med en uppskattad sommargåva. Här hittar du perfekta presenter till de nygifta, konfirmanden, jubilaren och studenten. 

Produkterna går endast att köpa i Operashopen i GöteborgsOperans foajé.

Pläd, 499 kr

Med ett kreativt och brett utbud inom opera, samtida dans, musikal och konsert är GöteborgsOperan en levande och föränderlig organism. Den tanken, och operahusets närhet till vattnet, har inspirerat till plädens mönster. Med denna ekologiska pläd får du med dig lite av vår värmande magi hem. Perfekt till svala, sena kvällar på uteplatsen. 

Glasserie Ouvertyr

Champagneglas och karaff
Tilo Stengel

GöteborgsOperans exklusiva serie munblåst glas, inspirerad av stråkinstrumentens vackra former, är skapad i samarbete med Skrufs glasbruk. Serien består av ljuslykta, champagneglas och vattenkaraff. Färgpaletten är mjuk och värmande – kalkstensgrå, kaprifolrosa och guld med inslag av bärnsten. En uppskattad gåva till studenter, jubilarer och de nygifta. 

Karaff 499 kr/st

Champagneglas 299 kr/st
2 st (eller fler) champagneglas 255 kr/st

Ljuslykta 229 kr
2 st (eller fler) ljuslyktor 195 kr/st

Inom GöteborgsOperan ryms en hel värld. Här finns glädjen och sorgen. Fnittret och gråten. Det lätta och det tunga. Det obearbetade och det förfinade. Ett operahus berör genom sina motsatser. Det ville jag fånga i mina glas.Sofia Bergman, glasformgivare


Ljuslyktor

Om Sofia Bergman, glasformgivare
Sofia Bergman, konstnär och glasformgivare, har sin ateljé på Sockerbruket vid Röda Sten i Göteborg. Sina glas skapar hon i nära samarbete med glasblåsarna på Skrufs glasbruk i Småland. Resultatet blir handblåsta, unika glas präglade av stor hantverksskicklighet. Och en hel del kärlek.

Om Skrufs Glasbruk
De första ugnarna på Skrufs Glasbruk tändes 1897. Sedan dess har många glas passerat glasblåsarnas skickliga händer. Alla produkter som lämnar Skrufs Glasbruk är tillverkade i hyttan och allt är handgjort.

Textilprodukter

Fyra kuddfodral

En väska från Trollflöjten, en kudde från Barberaren i Sevilla eller en bordsduk från The Phantom of the Opera. Varje uppsättning på GöteborgsOperan har en egen föreställningsbild i tyg på utsidan av huset. 110 kvadratmeter scenkonst som återanvänds och i vår kostymateljé blir till unika, eftertraktade designobjekt. 

Väska: 69 kr
Bordsduk: 199 kr
Kuddfodral: 259 kr

Väska
Tilo Stengel


Kontakt

GöteborgsOperans biljettkassa och Operashop

Telefon 031-13 13 00
Fax 031- 10 80 51
E-post biljetter@opera.se

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen