Tillgänglighet & hjälpmedel

Tillgäng|lighet & hjälp|medel

Vi vill att GöteborgsOperan ska vara tillgänglig för alla. Säg gärna till redan vid bokningen om du har speciella behov.

Tillgänglighetsdatabasen (TDB)

Jag vill veta mer och testa tillgängligheten direkt 

Rullstolsburen

Särskilda platser för rullstolsburna finns på parkett, bänkrad 22. Dessa platser bokas via GöteborgsOperans biljettkassa.

Rullstolsburen och ledsagare betalar 50 % av biljettpriset.

Hörselnedsättning

Hörselutrustning, i form av hörslinga som läggs runt nacken, finns att låna hos våra värdar. De kan också hjälpa till med instruktion för användandet.

Textning

Om föreställningen sjungs på annat språk än svenska används textmaskin med svensk översättning.

Synnedsättning

Vissa föreställningar syntolkas också. Hör av dig till oss så berättar vi vad som är aktuellt just nu.

Talbok

Säsongsprogram, föreställningsprogram till aktuell musikal och informationsfoldern Det här är GöteborgsOperan finns som talbok i  Operashopen. Du kan också beställa dem  via marknad@opera.se

Handling - LättLäst

Handlingen för alla våra operor (fr o m hösten 2015) finns i Lättläst version. Ladda ner på respektive föreställningssida.

Hellre lyssna än läsa?

Du kan få texten på vår webbplats uppläst via ReadSpeaker. Klicka på länken högst upp till höger på sidorna, där det står Lyssna på sidan.

Orientering

Vid Restaurangbokningsservice i foajén finns en orienteringstavla. På den får du en översikt över foajén och ser var  du hittar restaurang, café, garderober och toaletter.

Defibrillator

I foajén finns en defibrillator. Personalen är utbildad i att använda den om ett hjärtstillestånd skulle inträffa.

Matallergi och matintolerans

Innan ni beställer er mat och dryck, berätta gärna för vår café-, bar- eller restaurangpersonal om eventuell matallergi eller matintolerans.


Samåkning

We Are Together är en samåkningstjänst som hjälper dig att resa till och från GöteborgsOperan, och andra av Västra Götalands kulturskatter, med lägre påverkan på plånboken och miljön. Förutom resmålet i sig får du/ni chansen att träffa nya människor.

Använd formuläret på wearetogether.se. Markera den dag du vill resa. Så fort det dyker upp en resa som passar får du ett mail!

Läs mer och boka en resa

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen