Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 8 januari. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Tillgänglighet & hjälpmedel

Tillgäng|lighet & hjälp|medel

Vi vill att GöteborgsOperan ska vara tillgänglig för alla. Säg gärna till redan vid bokningen om du har speciella behov.

Tillgänglighetsdatabasen (TDB)

Jag vill veta mer och testa tillgängligheten direkt 

Rullstolsburen

Särskilda platser för rullstolsburna finns på parkett, bänkrad 22. Dessa platser bokas via GöteborgsOperans biljettkassa. Rullstolsburen och ledsagare betalar 50 % av biljettpriset.

Ledsagare

Säg till vid bokningstillfället om du har behov av ledsagare. Vi ger 50 % rabatt till både personen med funktionsnedsättning och en ledsagare. Biljetter bokas via GöteborgsOperans biljettkassa.

Hörselnedsättning

Hörselutrustning, i form av hörslinga som läggs runt nacken, finns att låna hos våra värdar. De kan också hjälpa till med instruktion för användandet.

Textning

Om föreställningen sjungs på annat språk än svenska används textmaskin med svensk översättning.

Synnedsättning

Vissa föreställningar syntolkas också. Hör av dig till oss så berättar vi vad som är aktuellt. 

Handling - Lättläst

Handlingen för alla våra operor (fr.o.m. hösten 2015) finns i Lättläst version. Ladda ner på respektive föreställningssida.

Hellre lyssna än läsa?

Du kan få texten på vår webbplats uppläst via Readspeaker. Klicka på länken högst upp till höger på sidorna, där det står Lyssna på sidan.

Orientering

Vid Restaurangbokningsservice i foajén finns en orienteringstavla. På den får du en översikt över foajén och ser var  du hittar restaurang, café, garderober och toaletter.

Defibrillator

I foajén finns en defibrillator. Personalen är utbildad i att använda den om ett hjärtstillestånd skulle inträffa.

Matallergi och matintolerans

Innan ni beställer er mat och dryck, berätta gärna för vår café-, bar- eller restaurangpersonal om eventuell matallergi eller matintolerans.

Allergier

Lämna gärna parfymen hemma. Andra gäster kan vara överkänsliga mot kemikaliska dofter som exempelvis parfym, rakvatten och parfymerade hårprodukter.


Säsongsprogram

Du kan bläddra i säsongsprogrammet för 2020/2021 även digitalt. Klicka här

Samåkning

Med appen Skjutsgruppen kan du enkelt samåka till och från GöteborgsOperan (och resten av Sverige). Appen, som är skapad av Västra Götalandsregionen och den ideella samåkningsrörelsen Skjutsgruppen, är gratis och finns för Android och iOS. Bra för både miljön och plånboken! Läs mer på smartakartan.se/skjutsgruppen och vgr.se.


Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen