Alla föreställningar är inställda t.o.m. 31 oktober

Föreställningar

Innevarande säsongens alla kommande föreställningar inom opera, dans, musikal och konsert.

Lunchkonserter på Skövdescenen

Välkommen att avnjuta lunchkonserter med GöteborgsOperans artister. Vi serverar soppa och det blir en underhållande stund med något för både mage och själ.

3 Sep – 5 Nov 2020 · Skövdescenen, Skövde

Jubileumskonsert

Välkommen till en strålande kväll i firandets tecken tillsammans med Göteborgs piggaste hundraåring!

9 Sep – 7 Okt 2020 · På turné

Champagnetårar

Flärdfull elegans med sting. Minioperetten Champagnetårar är en pjäs om tonsättaren Jacques Offenbachs liv, till tonerna av hans musik.

12 Sep – 18 Okt 2020 · Skövde, turné, Göteborg

Beethoven-maraton

Alla Beethovens nio symfonier – på en dag. GöteborgsOperan och Göteborgs Symfoniker går samman för att fira gigantens 250-årsjubileum. En magnifik och unik heldagsupplevelse.

26 Sep 2020 · Göteborgs Konserthus & Götebor...

Kammarkonserter i Skövde

GöteborgsOperans sångare och musiker med gäster bjuder in till mindre konserter med variationsrik repertoar. Kammarkonserterna i Skövde ges i Salen på GöteborgsOperan Skövdescenen. (f.d. Lördagskonserter) Vi ger även Kammarkonserter i GöteborgsOperans foajé.

24 Okt – 21 Nov 2020 · Skövdescenen, Skövde

Nabucco

Klassisk opera om en brutal verklighet. Verdis eldiga genombrottsopera om frihet, förtryck och försoning. Undersköna arior, storslagna körpartier – som hitlåten ”Fångarnas kör” – och ett helitalienskt team.

31 Okt 2020 – 24 Jan 2021 · Stora scenen

Ministeriet för olösta känslor

Vem vänder du dig till om du bara kan gråta när du verkligen inte vill, om du blir arg på soptunnor eller får ångest av bröd?

5–6 Nov 2020 · Skövde, turné, Göteborg

Cabaret

Musikal av John Kander, Fred Ebb och Joe Masteroff När mörkret närmar sig är det vi som måste lysa.

6 Nov 2020 – 30 Apr 2021 · Stora scenen
Köp biljett

Out of time

Dansverk av Jo Strømgren och Christine Gouzelis & Paul Blackman.

13–28 Nov 2020 · Stora scenen
Köp biljett

Familjefoajé

Roliga helgdagar där barn och unga får dansa, sjunga, lyssna, pyssla och lära sig mer om alla konstformer som finns på GöteborgsOperan.

14 Nov 2020 – 7 Feb 2021 · GöteborgsOperans foajé

Kammarkonserter i foajén

GöteborgsOperans sångare och musiker med gäster bjuder in till mindre konserter med variationsrik repertoar. Kammarkonserterna i Göteborgs ges i GöteborgsOperans foajé (f.d. Foajékonserter). Vi ger även Kammarkonserter i Skövde (f.d. Lördagskonserter)

28 Nov 2020 – 18 Apr 2021 · GöteborgsOperans foajé

Filmvisning: Rhenguldet, Valkyrian

Hösten 2018 inleddes den första uppsättningen någonsin av hela ”Ringen” i Göteborg. En opera per år med final år 2021. Ladda upp inför Siegfried med filmvisning av de inledande operorna i Nibelungens ring: Rhenguldet och Valkyrian.

28 Nov 2020 – 3 Jan 2021 · Lilla scenen

Körsång i vintertid

GöteborgsOperans Kör på turné. Halva GöteborgsOperans Kör ger sig ut på turné i Västra Götaland med klassiska julsånger, romanser och älskade operastycken.

28 Nov 2020 · Skövdescenen, Skövde
Köp biljett

Siegfried

Dags för den tredje delen i Ringcykeln! Alla vill åt guldet som ger makt över världen. Men endast den som är utan fruktan kan vinna det. Dirigent är Evan Rogister, chefsdirigent på USA:s nationalopera i Washington. Regissör är Stephen Langridge, GöteborgsOperans förre konstnärlige chef Opera/Drama.

29 Nov 2020 – 16 Jan 2021 · Stora scenen

Julglitter och operakaos

Julmusikal för hela familjen. På operahusets stora scen pågår en av de sista repetitionerna av årets julshow. Förväntningarna är höga. Regissören domderar, primadonnan och tomten tävlar om uppmärksamheten. Men något går fel och plötsligt är premiären hotad. Hur ska det gå?

11–19 Dec 2020 · Stora scenen
Köp biljett

Trettondagskonsert med bal

Endast det bästa är gott nog. Mingel, en konsert som hyllar vår 400-årsjubilerande stad och bal på Stora scenen. Välkommen till en oförglömlig vinterkväll!

5 Jan 2021 · Stora scenen

Relaxed performance

Relaxed performance är en konsertform särskilt anpassad för publik som av olika anledningar tycker att det är svårt att gå på en vanlig föreställning.

17 Jan – 6 Mar 2021 · Lilla scenen

12 songs +

Dansverk av Kenneth Kvarnström och Hofesh Shechter.

23 Jan – 26 Feb 2021 · Stora scenen
Köp biljett

Boye & Hörberg

En musikalisk berättelse om två pionjärer. En innerlig hyllning till författarna Karin Boye och Barbro Hörberg. En musikalisk monolog av och med Per Larsson och Ingahlill Wagelin som spelas i Skövde, Göteborg och på turné i Västra Götaland.

29 Jan 2021 · Skövde, turné, Göteborg

Öppet hus

Under februarilovet öppnar vi operahuset för alla nyfikna barn och unga, och deras vuxna.

18 Feb 2021 · GöteborgsOperans foajé

Mytomania

Nyskriven opera om en skrupelfri stjärnkirurg. Urpremiär för thrilleropera om svindlare och svindlande kärlek. Om passion, dödliga lögner och svåra sanningar. Vem vågar avslöja en lögnare alla vill tro på?

20 Feb – 25 Mar 2021 · Stora scenen

Norma

”Tar helt andan ur en” DN. Tragiskt och våldsamt triangeldrama berättat genom sensuell och underskön musik. Bel canto-operornas juvel med arian Casta diva.

5–28 Mar 2021 · Stora scenen

Kvinnors röst

I anslutning till internationella kvinnodagen firar vi den kvinnliga rösten och 100-årsjubileet av det första riksdagsval då kvinnor fick rösta.

7 Mar 2021 · Stora scenen

Skapadagar

Ett ypperligt tillfälle för dig som är nyfiken på musik, sång, musikdramatik och dans att ta reda på mer. Du kan delta och uppleva, inspirera och inspireras.

12–14 Mar 2021 · Lilla scenen

Inger & Øyen

Två hyllade och sinsemellan mycket olika nordiska koreografer skapar varsitt nytt verk för GöteborgsOperans Danskompani. De förenas i sin jordnära humanism och drömska gestaltning av allmänmänskliga förhoppningar.

31 Mar – 4 Maj 2021 · Stora scenen

Rakel och Oraklet

En finurlig saga för barn från 6 år. Att ha en vän är det bästa som finns. Men ibland blir vänner osams. Hur gör man då för att allt ska bli bra? Med scenkonstens magi får barnen följa med Rakel och hennes ängsliga nalle på en fantasifull resa.

19 Apr 2021 · På turné

Don Giovanni

Mozarts opera om praktsvinet Don Giovanni är musikteater av rent guld men också en av hans svartaste operor. Dess demoniska stämning, komiska inslag, skarpa kvinnoporträtt och svårfångade titelperson placerar den bland operavärldens främsta klassiker.

8 Maj – 2 Jun 2021 · Stora scenen

Sjung med!

Sångfyrverkeri för hela familjen. Allsång tillsammans med GöteborgsOperans Barnkör, GöteborgsOperans Ungdomskör yngre och GöteborgsOperans Orkester.

15 Maj 2021 · Stora scenen

Önskekonsert

Du väljer vad vi ska spela! Har du en favoritaria, en härlig musikallåt du ofta nynnar på eller ett orkesterstycke som får huden att knottra sig lite extra? Vad bra – det här är din chans att få önska vad vi ska spela!

3–5 Jun 2021 · Stora scenen

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen