Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 31 mars 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Föreställningar

Innevarande säsongens alla kommande föreställningar inom opera, dans, musikal och konsert.

12 songs +

Dansverk av Kenneth Kvarnström och Hofesh Shechter.

23 Jan – 26 Feb 2021 · Stora scenen

Boye & Hörberg

En musikalisk berättelse om två pionjärer. En innerlig hyllning till författarna Karin Boye och Barbro Hörberg. En musikalisk monolog av och med Per Larsson och Ingahlill Wagelin som spelas i Skövde, Göteborg och på turné i Västra Götaland.

29 Jan – 21 Mar 2021 · Skövde, turné, Göteborg

Norma

”Tar helt andan ur en” DN. Tragiskt och våldsamt triangeldrama berättat genom sensuell och underskön musik. Bel canto-operornas juvel med arian Casta diva.

5–28 Mar 2021 · Stora scenen

Kvinnors röst

I anslutning till internationella kvinnodagen firar vi den kvinnliga rösten och 100-årsjubileet av det första riksdagsval då kvinnor fick rösta.

7 Mar 2021 · Stora scenen

Inger & Øyen

Två hyllade och sinsemellan mycket olika nordiska koreografer skapar varsitt nytt verk för GöteborgsOperans Danskompani. De förenas i sin jordnära humanism och drömska gestaltning av allmänmänskliga förhoppningar.

31 Mar – 4 Maj 2021 · Stora scenen

Ministeriet för olösta känslor

Vem vänder du dig till om du bara kan gråta när du verkligen inte vill, om du blir arg på soptunnor eller får ångest av bröd?

13–29 Apr 2021 · Lilla scenen

Rakel och Oraklet

En finurlig saga för barn från 6 år. Att ha en vän är det bästa som finns. Men ibland blir vänner osams. Hur gör man då för att allt ska bli bra? Med scenkonstens magi får barnen följa med Rakel och hennes ängsliga nalle på en fantasifull resa.

19 Apr 2021 · På turné

Don Giovanni

Mozarts opera om praktsvinet Don Giovanni är musikteater av rent guld men också en av hans svartaste operor. Dess demoniska stämning, komiska inslag, skarpa kvinnoporträtt och svårfångade titelperson placerar den bland operavärldens främsta klassiker.

8 Maj – 2 Jun 2021 · Stora scenen

Sjung med!

Sångfyrverkeri för hela familjen. Allsång tillsammans med GöteborgsOperans Barnkör, GöteborgsOperans Ungdomskör yngre och GöteborgsOperans Orkester.

15 Maj 2021 · Stora scenen

Önskekonsert

Du väljer vad vi ska spela! Har du en favoritaria, en härlig musikallåt du ofta nynnar på eller ett orkesterstycke som får huden att knottra sig lite extra? Vad bra – det här är din chans att få önska vad vi ska spela!

3–5 Jun 2021 · Stora scenen

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen