Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 8 januari. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

12 songs +

Slutsåld. Fler biljetter släpps ev. senare
 • Dans
 • 23 jan26 feb 2021, Stora scenen.
 • Medverkande Pressbilder

  12 songs

  Koreografi och scenografi
  Kenneth Kvarnström
  Dirigent och musikaliska arrangemang
  Hans Ek
  Solist
  Ane Brun
  Musiker
  Martin Hederos
  Musiker
  Josefin Runsteen
  Musiker
  Ola Winkler
  Kostymdesign
  Astrid Olsson
  Ljusdesign
  David Stokholm
  GöteborgsOperans Danskompani

  Contemporary dance

  Koreografi, musik, kostymdesign
  Hofesh Shechter
  Scenografi
  Mylla Ek
  Kostymdesign
  Osnat Kelner
  Ljusdesign
  Tom Visser
  Koreografassistenter
  Bruno Guillore, Chris Evans, Attila Ronai
  GöteborgsOperans Danskompani

Slutsåld

12 songs +

Ane Brun i en världspremiär med GöteborgsOperans Danskompani och GöteborgsOperans Orkester.

Dansverk av Kenneth Kvarnström och Hofesh Shechter.

Det nya verket 12 songs ges i en helkväll tillsammans med nypremiären Contemporary dance av Hofesh Shechter, som fyller Stora scenen med intensiv klubbfeeling.

12 songs
Dansverk av Kenneth Kvarnström

"En av vår tids mest känsliga, lyhörda, mångfacetterade, upplysande, aldrig ospännande röster"Sonic Magazine
”Hennes uttryck är fullständigt unikt”Nöjesguiden
”Det är omöjligt att värja sig mot Ane Bruns ljuva stämma, hela kroppen fylls av värme”GAFFA
”A stellar songwriterThe Arts Desk, UK

Med ”12 songs” presenterar koreografen Kenneth Kvarnström Ane Bruns älskade musik på ett helt nytt sätt. I nära samarbete med artisten själv, GöteborgsOperans Danskompani, GöteborgsOperans Orkester och gästande musiker skapar han ett nytt scenkonstverk för vår stora scen. Ett ymnigt ornament som böljar mellan allvar och tokigheter, danskaskader och poesi, allmänmänsklig längtan och nyfiken glädje.

Sedan debuten 2003 har den norska, Stockholmsbaserade sångerskan Ane Brun vunnit en stor publik i Norden och världen. Mångfaldigt prisbelönt har hon på senare år gjort flera bejublade scenframträdanden med symfoniorkestrar och framträtt med sin egen och andras musik på både utsålda arenor och i Nobelprissammanhang. Hösten 2020 släpper Ane Brun två nya album – hennes första studioalbum med originalmusik på fem år. 2021 ger hon sig ut på Europaturné. ”12 songs” på GöteborgsOperan blir första chansen på länge att höra denna magiska artist live.

Finländaren Kenneth Kvarnström är en av Nordens mest betydelse­fulla koreografer. Efter flera år som danschef vid kulturinstitutioner som Dansens Hus och Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm arbetar han nu åter som koreograf på frilansbasis. Med lågmälda överraskningar talar hans koreografi ett tydligt språk, där musikaliteten i rörelseflödet vävs samman med den sjungna texten.

I sitt nya scenkonstverk för GöteborgsOperans Danskompani samarbetar han återigen med mode- och kostymdesignern Astrid Olsson, vars scenkreationer är en upplevelse i sig. Kostymerna följer de tolv sångerna och utvecklas från minimalistiska till extravaganta skapelser.  

Contemporary dance
Dansverk av Hofesh Shechter

”Oemotståndlig”Borås Tidning, 2018
Trailer, Contemporary dance

Intensiv klubbfeeling med ironiska blinkningar till musikvideos blir det i Hofesh Shechters första verk för GöteborgsOperans Danskompani, ”Contemporary dance”, som hade världspremiär 2018.

För tio år sedan gick den Israel-födde, brittiske koreografen på mindre än ett halvår från att vara närmast okänd till att fylla Storbritanniens största dansscener. I dag är han en av världens mest uppburna koreografer – omöjlig att förutsäga men med en omisskännlig stil. Hans verk är anarkistiska, explosivt fysiska och virtuosa. Samtidigt ömsinta och vibrerande. Han blandar satir med djupsinnighet, kaos med ordning och djurisk urkraft med mänsklig längtan.

”Contemporary dance” fyller Stora scenen med intensiv energi. Den rytmiska, vildsint pulserande och medryckande musiken är komponerad av koreografen själv.

Introduktioner

Före alla dansföreställningar (utom premiärer och gästspel) har du möjlighet att gå på en  introduktion på Lilla scenen. 

De ordinarie, verbala introduktionerna ger dig en inblick i dansverket och koreografens process, börjar 1 timme före föreställningen och håller på cirka 20 minuter. Fri entré, begränsat antal platser.

De fysiska introduktionerna hålls vid utvalda tillfällen. Här får du en inblick i dansverken genom att se och pröva rörelser tillsammans med dansare från kompaniet och andra besökare som är lika nyfikna som du. De fysiska introduktionerna börjar 1 timme och 15 minuter före föreställningsstart och tar cirka 45 minuter.

Spelplan

januari 2021

lör 23/1
18:00
Stora scenen 
Utsålt
Slutsåld
tors 28/1
19:00
Stora scenen 
Utsålt
Slutsåld
sön 31/1
18:00
Stora scenen 
Utsålt
Slutsåld

februari 2021

ons 3/2
19:00
Stora scenen 
Utsålt
Slutsåld
sön 7/2
18:00
Stora scenen 
Utsålt
Slutsåld
tors 11/2
19:00
Stora scenen 
Utsålt
Slutsåld
ons 17/2
19:00
Stora scenen 
Utsålt
Slutsåld
fre 26/2
19:00
Stora scenen 
Utsålt
Slutsåld

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen