Du visar en arkiverad produktion från GöteborgsOperan.

Lämna arkivet

3D

Dans. Dansen förs hela tiden vidare, den framförs och inspirerar till nya former och nya stilar. Stegen vi ser på scen är aldrig bara lösryckta steg utan berättelser från kultur, samhälle och livet.

Ges på dagtid för skolklasser i årskurs 5–7.

"Skolorna kommer att älska programmet:" GP
"När Sara Suneson dansar på tå håller ungarna andan." GP
"Ensemblens modernare energiutveckling engagerar dem ännu mer." GP
"Ett intimt lättillgängligt program." GP

Titta på en film från föreställningen.

Titta på bilder från föreställningen.

Hur världen runt oss ser ut kan ofta kopplas till dansens olika stilar – balett, jazz, stepp, street, modern nutida dans… Alla dessa olika uttryck!

I föreställningen 3D, dans, dans, dans får du titta på och lära dig mer om olika dansstilar och hur de har påverkats av vårt samhälle, kulturellt och historiskt. Som publik kommer du även att involveras och inspireras att lära dig mer om dansen och dess betydelse.
– Dans är en del av vår kultur och vårt samhälle, den speglar den tid vi lever i, säger Monica Milocco, en av initiativtagarna till föreställningen.

Mattias Olaison, som koreograferna föreställningen, har ofta jobbat med dansens olika stilar och har mycket humor i sin koreografi.
– Jag är nyfiken på hur man kan prata om dans på olika sätt! Vi har valt att väva samman en pedagogisk föreställning som kommer att skapa både nyfikenhet, glädje och ge kunskap – om dans, dans, dans!

”Dans är förvandlingen av rum och tid för människorna som ständigt är i fara att förfalla ensidigt till tanke, vilja eller känsla” (Augustinus, 354-430 e. Kr.)
JULIE³ bakgrund,  Monica Milocco
Olaison

Monica Milocco


Monica Milocco är från Göteborg och utbildad vid Stora Teaterns Balettelevskola och Svenska Balettskolan Stockholm. Hon anställdes vid Stora Teaterns Balett 1989 (senare GO Balett) och har synts på GöteborgsOperan bl.a. som Giselle i Mats Eks Giselle, Lotta i Nötknäpparen, Hustrun i Anima, Fröken Blau i Lola Blau, Artifact II, Dans för två, Duende, Petite Mort, Wind Around My Heart, Georgia mfl. Dessutom gjorde Monica koreografin till GöteborgsOperans uppsättning av Marilyn Monroe. Monica har många åtagande också utanför GO, bl a arbetar hon som pedagog, har suttit som ordförande i antagningsnämnden för Svenska Balettskolan och varit en av domarna i Just Move It-tävlingen för unga dansare. Monica kommer från säsongen 2012/2013 att arbeta inom UNGA på GO tillsammans med Mia Ringblom Hjertner.

Mattias Olaison


Mattias Olaison, utexaminerad från Balettakademien i Göteborg 1992, har tidigare gjort tio olika koreografier, från solo till sextett, i huvudsak på Workshop för baletten på GöteborgsOperan. Sedan har han också arbetat som dansare i 19 år. Han har dansat frilanssammanhang samt Östgötabaletten, Nye Carte Blanche (Norge) men i huvudsak vid GöteborgsOperans Balett där han varit anställd sedan 1994.

Våren 2008 blev Mattias antagen av Västra Götalands Regionen att delta i dansfestivalen ”Trampolin 2008” där han gjorde sin första helaftonsföreställning, ”Ordagrant”. Den föreställningen levde vidare och spelades på Göteborgs Kulturkalas, Världskulturmuseet och på turné med "Dansexpressen" i Västra Götalandsregionen. Hösten 2009 gjorde han koreografi för "Tillt" på uppdrag av Angereds Närsjukhus invigning. Detta samarbete mellan GöteborgsOperan, Tillt och Angereds Närsjukhus gick under namnet "Kreativa Allianser".

Biljetter.


Från den 29 augusti kan ni boka biljetter till höstens skolföreställningar av 3D.
Boka via gruppbiljetter@opera.se eller 031-13 13 00.

Priser

25 kr per elev

Information

  • Genre: Dans
  • Säsong: 2011/2012
  • Skolföreställning: 29 Nov 2011
  • Sista föreställning: 9 Dec 2011
  • Plats:

    Lilla scenen

Affisch

Affisch