Världspremiär 6 mars 2020
Köp biljett

Beyond

Magnetisk dans på högsta nivå.

Au revoir

Dansverk av Wang Ramirez

Sébastien Ramirez & Honji Wang
Koonepics

Den franska koreografduon Wang Ramirez - Honji Wang och Sébastien Ramirez - kombinerar ofta stilar som hip hop och popping med kampsport, nutida dans, fysisk teater och akrobatik. Deras tidigare verk har satts upp på bland annat anrika Sadler’s Wells i London.

Test av flygningar, Au revoir

Hurricane

Dansverk av Yoann Bourgeois

Yoann Bourgeois
Géraldine Aresteanu

Hisnande magi och danspoesi så berörande att man kan gråta. Koreografen, akrobaten och dansaren Yoann Bourgeois skapelser har själ och stort hjärta, och innefattar allt det livet handlar om. Hans verk bygger ofta på nära samarbeten med ingenjörer för scenografin och de medverkande dansarna för magin.

Läs en spännande intervju med teamets tekniske ledare Albin Chavignon ur vår foajétidning Birgit här

Repetitioner för Hurricane av Yoann Bourgeois

Sina stora framgångar till trots har varken Wang Ramirez eller Yoann Bourgeois tidigare skapat ett verk för en ensemble av GöteborgsOperans Danskompanis storlek. Beyond blir en häpnadsväckande och andlöst spännande dansdubbel som utmanar dansarna och tar dem till en ny nivå. Långt ovanför marken.


Öppen repetition 24 februari

Kom och titta när danskompaniet repeterar Yoann Bourgeois dansverk "Hurricane" på stora scenen.  En spännande möjlighet att få inblick i den kreativa processen  med knappt två veckor  kvar till världspremiären. Mer information om medverkande kommer inom kort.

Repetitionen äger rum på Stora scenen kl 18.30-19.15.
Fri entré med biljett. Begränsat antal platser.

Boka biljett här


Introduktioner

Verbal introduktion

Alla dansföreställningar (förutom premiärer och gästspel) föregås av en verbal introduktion. Välkommen att lyssna och få en större inblick i koreografens process och inspiration, samarbete med konstnärliga team och dansare, med mera.

Introduktionerna startar 1 timme före föreställningen och pågår ca 20 minuter. De hålls på svenska och äger rum på Lilla Scen.

Fri entré med biljett till föreställningen. Begränsat antal platser.

Fysisk introduktion

GöteborgsOperans Danskompani erbjuder fysiska introduktioner för alla som är intresserade av en fördjupad inblick i våra föreställningar. Fysiska introduktioner leds av dansare från kompaniet och hålls på engelska.

En fysisk introduktion är 45 minuter lång och kan ses som en upptäcktsfärd där du får möjlighet att uppleva olika koreografiska metoder, rörelseprinciper och konstnärliga former. Det egna deltagandet öppnar för en annorlunda inblick i och kontakt med föreställningen.

Vi välkomnar all intresserad publik att delta. Inga förkunskaper krävs. Bekväma kläder och skor rekommenderas men är inte nödvändigt.

Fri entré med biljett, begränsat antal platser (Max 60 personer/tillfälle).

Datum

  • 15/3 – 16.45–17.30
  • 29/3 – 16.45–17.30
  • 7/4 – 17.45-18.30
  • 16/4 – 17.45-18.30

Boka din biljett till fysisk introduktion här

Centre chorégraphique national de Grenoble stöds av Drac Rhône-Alpes/kultur- och kommunikationsdepartementet, staden Grenoble, departementet Isère, regionen Auvergne-Rhône-Alpes och Frankrikes institut för internationella projekt. Yoann Bourgeois projektutveckling stöds av BNP Paribas Foundation.

Company Wang Ramirez – Clash66 stöds av Occitanie-regionens direktorat för kultur, regionrådet i Occitanie / Pyrénées-Méditerranée och landstinget Pyrénées Orientales. Kompaniets projektutveckling stöds av BNP Paribas Foundation. Honji Wang och Sébastien Ramirez är knutna till Théâtre de la Ville i Paris och stöds av l’Archipel, nationalscenen i Perpignan.

#GObeyond

Spelplan

mars 2020

fre 6/3
19:00
Stora scenen 
Världspremiär
tors 12/3
19:00
Stora scenen 
Pensionärspris gäller
sön 15/3
18:00
Stora scenen 
tors 19/3
19:00
Stora scenen 
ons 25/3
19:00
Stora scenen 
sön 29/3
18:00
Stora scenen 

april 2020

sön 5/4
18:00
Stora scenen 
Pensionärspris gäller
Tis 7/4
19:00
Stora scenen 
tors 16/4
19:00
Stora scenen 
sön 19/4
18:00
Stora scenen 
Sista föreställning

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen