Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 31 mars 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer
Sista speldatum för denna uppsättning har passerats.

Klicka här för att se säsongens aktuella produktioner.

Blue planet, Planet earth och Frozen planet

Upptäck världen.
 • Konsert
 • 1517 maj 2020, Stora scenen.
 • Medverkande

  Medverkande

  Producerat av
  BBC Earth
  Musik av
  George Fenton
  Dirigent
  George Fenton
  Berättare
  Lars Hjertner
  GöteborgsOperans Orkester

Blue planet, Planet earth och Frozen planet

Upptäck världen. Filmvisning med GöteborgsOperans Orkester.

Naturfilmer producerad av BBC Earth. Musik av George Fenton.

Berättas på svenska.

George Fenton
Cathy Waite

GöteborgsOperan förvandlas till en biosalong när vi visar BBC:s mångfaldigt prisbelönade naturhistoriska tv-serie om planeten vi lever på.

George Fenton, skapare av musiken till Planet-trilogin, är en av Storbritanniens mest framgångsrika kompositörer med musik till över hundra filmer på sin meritlista och fem Oscars-nomineringar för Bästa filmmusik. För musiken till trilogin har han förärats priserna Emmy, BAFTA, Classic Brit och Ivor Novello. Vi är mycket stolta över att kunna välkomna honom tillbaka som dirigent för GöteborgsOperans Orkester.

The blue planet in concert
15 maj 2020, kl. 19

Resan börjar med ”Blue planet”, en makalös berättelse om vår marina värld där vi får följa med ner i världshavens djup.

Trots att två tredjedelar av jordens yta täcks av hav vet vi mer om hur det ser ut på månen än nere i havsdjupen. ”Blue Planet” tar oss med på en oförglömlig resa. Vi besöker både grunda korallrev som kryllar av färggrant liv och avlägsna djup som aldrig tidigare utforskats av människan. 

George Fenton berättar om Blue Planet in Concert (på engelska).

Planet earth in concert
16 maj 2020, kl. 18

Med hisnande filmsekvenser från några av jordens mest otillgängliga och vackraste platser berättar naturdokumentären Planet Earth om livet på vår häpnadsväckande planet. Filmen följer solens väg över kontinenterna. Från Nepals högsta toppar till Amazonas frodiga grönska, från Saharas sandskulpturer till Arktis och Antarktis gnistrande islandskap. 

”Planet Earth” tog fem år att göra. Resultatet visar dig djurlivets skönhet med allt från tuffa sammandrabbningar till ömsinta ögonblick med vår planets mest älskade, vildaste och svårfångade djur. 

Planet earth in concert, trailer

Frozen planet in concert
17 maj 2020, kl. 15

Följ med på en fascinerande resa med unika filmsekvenser av isbjörnarnas ömsinta kärleksliv, späckhuggarnas samarbete, vargarnas jakt på mat och pingvinernas slughet. Filmen visar livets kärva villkor i Arktis och Antarktis och är ett fulländat porträtt av de avlägsna och isolerade polarområdena – vår planets största och minst utforskade vildmarker. Filmteamet använde högteknologisk utrustning för att porträttera livet kring polcirklarna på ett sätt som de aldrig visats tidigare och kanske aldrig kommer att kunna visas igen.

Titta på en smakprov ur Frozen Planet in Concert

BBC Earth är ett varumärke tillhörande BBC och används under licens. Framförs enligt överenskommelse med BBC Studios.

#GOkonsert

  

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen