Vårens föreställningar är inställda
Biljettkassa, lunchrestaurang och Sommarverandan håller tills vidare öppet med begränsade öppettider.

Läs informationen här

Dans på turné

  • Dans

Dans på turné

GöteborgsOperans Danskompani är Nordens största och ett av Europas främsta kompanier för samtida dans. Det består av 38 dansare från drygt 20 länder.

Turnéorter

Turné i Nederländerna

Program: Love
18 okt - 6 dec 2019
I samproduktion med Club Guy & Roni
Mer info och biljetter

Dansens hus, Stockholm, Sverige

Program: Autodance & Solo echo
22 & 23 april 2020
Mer info och biljetter

La Villette, Paris, Frankrike

Program: Stoic
14-17 maj 2020
Mer info och biljetter

Theater im Pfalzbau, Ludwigshafen, Tyskland

Program: Skid och Autodance
23 & 24 maj 2020
Mer info och biljetter


Love

Dansverk av RONI HAVER/GUY WEIZMAN

Love, trailer

Fantastisk älskare, perfekt förälder, underhållande vän, förstående själsfrände. Och attraktiv. Är det möjligt att få allt i en och samma person? ”Love” är ett porträtt av kärlek i millenniegenerationens tid präglad av ändlösa val och rädsla för att missa något. En hetsig jakt på kärlek som motgift mot ensamheten i en värld där yta är allt, och där allt har ett pris. Roni Haver och Guy Weizman (”Årets regissör” i Nederländerna 2018) har tidigare dansat i Ohad Naharins kompani Batsheva. I dag driver de danskompaniet Club Guy & Roni, ur vilket ett antal dansare medverkar i föreställningen. "Love" är vild estetik, stark fysisk närvaro och nyskriven musik av Slaagwerk den Haag.

”Love” är en samproduktion med Club Guy & Roni. Turné i Nederländerna följer efter spelperioden i Göteborg.

Skid

Dansverk av DAMIEN JALET

Skid, trailer

Nakna slungas vi ut i världen. I samma sekund börjar kampen mot gravitationen. Livet igenom slits människan mellan en längtan efter att nå toppen och en rädsla för att falla. I nervkittlande "Skid" förenas GöteborgsOperans Danskompani i kampen mot dragningskraften – och i modet att släppa taget.

Scengolvet i Damien Jalets "Skid" har en lutning på 34°. Det är tyngdkraften som sätter de 17 dansarna i rörelse. När underlaget stupar faller allt, och fortsätter falla. Fortare och fortare. Lutningen skapar en kedjereaktion av farliga, underhållande och berörande händelser.

Speltid 45 min
Dansare 17

Läs mer om Skid

Autodance

Dansverk av SHARON EYAL

Autodance, trailer
"Läckert, obehagligt och sensuellt"Svenska Dagbladet
"Ett sällsamt, tajt lagarbete"Dagens Nyheter

"Autodance" är den israeliska koreografen Sharon Eyals andra verk för GöteborgsOperans Danskompani och skapas, säger koreografen själv, ur rena rörelser. Med framhävda ben liknar dansarna kentaurer. Kraftfulla och primitiva. Sharon Eyal integrerar sömlöst dans, techno och teknik; ömsom explosivt, ömsom sublimt. En visuell, känslostark, strukturerad och estetisk helhet.

Sharon Eyal har de senaste tio åren skapat en strid ström kritikerrosade verk för framstående danskompanier, med Gai Behar som medskapare.

Speltid 36 minuter
Dansare – 14

Läs mer om Autodance

Solo echo

Dansverk av Crystal Pite

Solo echo, trailer
”Kvällens clou är Crystal Pites solo för sju dansare – en pärla”Svenska Dagbladet

Kärlek, förlust och acceptans står i centrum för den kanadensiska koreografen Crystal Pites vackra dansverk ”Solo echo”.

Crystal Pite är mycket noga med vilka danskompanier hon samarbetar med. Hon skapar få verk, för utvalda kompanier. I sitt första möte med GöteborgsOperans Danskompani låter hon dansarna ta sig an ”Solo echo”, som hon skapade 2012 för Nederlands Dans Theater där hon är huskoreograf.

Dansarnas kraftfulla, förfinade rörelser fångar livets förgänglighet och förluster, och vår acceptans av dem. Koreografin utgår från en dikt av poeten Mark Strand, ”Lines of winter”.  Musiken består av två sonater för cello och piano av melankolikern Johannes Brahms. Tillsammans med mjukt fallande snöflingor väcks aningar om vinterns vemod.

Speltid 30 min
Dansare – 7

Läs mer om Solo Echo

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen