Du visar en arkiverad produktion från GöteborgsOperan.

Lämna arkivet

Dansgala

Den 29 och 30 augusti.

Dans. I ett specialkomponerat program får vi på en och samma kväll se virtuos klassisk balett, banbrytande nutida dans och det bästa Sverige har att erbjuda av streetdance och hip-hop.

”En oemotståndlig mix med en obetalbar Jonas Gardell som konferencier.” Danstidningen.se
”Suverän balett i Göteborg.” Danstidningen.se
”Med Cullbergbaletten får vi en näst intill utomjordisk upplevelse.” Borås Tidning
”Ett slagfärdigt statement som visar att bredd kan vara lika med kvalitet, och att GöteborgsOperan värnar om sin publik.” Danstidningen.se
”Inför fulltalig publik, bjöds på dans, både på bredden och höjden och med en spjutspets in mot det allra senaste i koreografiväg.” Borås Tidning

Flankerade av elever från Svenska Balettskolan i Göteborg och med Jonas Gardell som galavärd, medverkar Nederlands Dans Theater, Cullbergbaletten, Bounce, Twisted Feet, Phat Jam Jackies, stjärnsolisterna Daniil Simkin, Sarah Lane, David Hallberg och Gillian Murphy från American Ballet Theatre i New York, premiärdansarna Marie Lindqvist och Jan-Erik Wikström från Kungliga Baletten i Stockholm och förstås GöteborgsOperans Balett.

Med Dansgala visar GöteborgsOperan dansens bredd och spets. Föreställningen blir ett exklusivt tillfälle att se några av världens bästa dansare på samma scen.

Information

  • Genre: Dans
  • Säsong: 2009/2010
  • Första föreställning: 29 Aug 2009
  • Sista föreställning: 30 Aug 2009
  • Plats:

    Stora scenen

  • Info:GöteborgsOperan Stora Scenen

Affisch

Affisch