Du visar en arkiverad produktion från GöteborgsOperan.

Lämna arkivet

Den flygande holländaren

Konsert. Med en konsertant version av Richard Wagners storslagna operaverk Den flygande holländaren firar vi att GöteborgsOperan fyller femton år.

Opera i tre akter av Richard Wagner.

På scenen strålar nordiska storsångare samman med vår stora orkester och förstärkta kör under ledning av gästdirigenten Olaf Henzold. Göteborgspubliken är välbekant med Olaf Henzhold sedan straussuccéerna Rosenkavaljeren, Kvinnan utan skugga och Arabella på GöteborgsOperan.

Att äntligen kunna inbjuda göteborgarna till en fullskalig Wagneropera var en av de stora ambitionerna när repertoaren för den blivande GöteborgsOperan planerades. Därför var det med obetvinglig stolthet vi presenterade vår första Wagneruppsättning, Den flygande holländaren, redan under den första säsongen.

Under våra femton säsonger har vi givit ytterligare verk av den tyske giganten, Tannhäuser, Lohengrin, Tristan och Isolde, Valkyrian och Parsifal samt stora konserter, bland dem Nibelungens Ring i kompaktformat. Förutom operor av Richard Wagner och Richard Strauss har vi också framfört andra verk som inte rymdes på Stora Teatern, som Modest Musorgskijs Boris Godunov och Alban Bergs Wozzeck och Lulu. Senare under denna säsong följer Richard Wagners enda opera av humoristisk karaktär, Mästersångarna i Nürnberg.

Information

  • Genre: Konsert
  • Säsong: 2009/2010
  • Första föreställning: 21 Aug 2009
  • Sista föreställning: 23 Aug 2009
  • Plats:

    Stora scenen

  • Info:GöteborgsOperan Stora scenen

Affisch

Affisch