Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 31 mars 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer
Sista speldatum för denna uppsättning har passerats.

Klicka här för att se säsongens aktuella produktioner.

Nypremiär 10 december 2016

Eldfågeln

Fredrik Benke Rydmans nytolkning av Stravinskijs klassiker.

”Eldfågeln är ett färgstarkt dansfyrverkeri som många fler borde få ta del av.”expressen
Ett filmklipp ur uppsättningen, 2015

Fredrik Benke Rydmans nytolkning av Eldfågeln är ett kraftpaket av oemotståndlig energi. GöteborgsOperans Danskompani, fyra av Sveriges främsta breakdansare och amatörer i alla åldrar – totalt nära hundra medverkande – möter Stravinskijs klassiska musik i en föreställning som fick både publiken och kritikerna att jubla vid världs­premiären 2015. Biljetterna sålde slut redan före premiärkvällen och trycket på fler föreställningar var enormt. Göteborgs­Operans Orkester spelar Stravinskijs kraftfulla musik under ledning av Henrik Schaefer.

I en hotfull klubbmiljö, med gangsters och dekadenta nattsuddare, smyger Eldfågeln omkring. En utstött person vars kraft inte längre har något värde i samhället. Men när en innetjej från vip-hyllan och en oskuldsfull drömmare förälskar sig i varandra, inser Eldfågeln att det fortfarande finns godhet här i världen. Och den är värd att slåss för, om han så ska dö för den. 

Eldfågeln är en av Igor Stravinskijs mest uppskattade baletter och skrevs för Ryska baletten år 1910.

Intervju med Fredrik Benke Rydman (2015)

#GOeldfågeln

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen