Du visar en arkiverad produktion från GöteborgsOperan.

Lämna arkivet

Experimental Battle + Jam

Dans. Missa inte detta! För första gången på GöteborgsOperan – Experimental Battle + Jam. Fri entré!

Lilla scen, 27/5 kl. 12-16

Presenteras av GöteborgsOperan i samarbete med Twisted Feet Dance Company.

Domare

Dedson
– Vunnit världsmästerskapen i breaking och Hip Hop med gruppen Wanted från Paris. Han är också aktuell i den nya Streetdance 3D filmen.

Slowmotion Phax
– Känd från Tv-programmet Talang. Jobbat med allt från dans- och teater föreställningar på bl.a. Angeredsteatern till teatrar i Paris, Mexiko, Egypten. Medverkar även i Twisted Feets föreställning Wall Street.

Rayco Cano Cortes
– Dansare i GöteborgsOperans Balett och konstnärlig ledare och mentor för Nudans, GöteborgsOperans säsongsbaserade danskompani med danselever från Sveriges yrkesdansarutbildningar.

DJ: DJ Combat och DJ K.Sun

Host: (to be announced)

För tävlande
Anmälan görs till Monica Milocco: monicamilocco@hotmail.com
Obs! Max 30 tävlande.


Hur kan det se ut?
Titta på filmklipp från Gbg City Jam 2010


Första gången på Battle/Jam?

Så här funkar det:

En battle är en tävling som kan var i grupp, par eller en mot en. I detta fall kommer det vara en mot en. Vi har valt en kategori – experimental – vilket är en ”bred” kategori och som också speglar dansens utveckling, både inom street och den moderna dansen.

Vem tävlar?
Det är öppet för vem som helst att tävla. Vi har satt ett max antal på 30 tävlande. Vem som tävlar mot vem lottas.

Hur ser scenen ut?
Lilla scenen kommer vara som en öppen Black Box. Mitt på scenen finns själva Battle-golvet och vid ena sidan sitter de tre domarna. Åskådarna och andra tävlande sitter och står runt om. Det finns även två dansgolv vid sidorna där man kan dansa mellan tävlingarna eller bara värma upp när man behöver.

Hur går tävlingen till?
Man börjar med utslagstävlingar som är ca 3 minuter. Först dansar en tävlande, han/hon visar vem de är och vad de kan. Sen gör den andra dansaren (motståndaren) samma sak. Det tre domarna bestämmer direkt vem som vinner just den battlen. Detta går sedan över i kvartsfinalen, semifinaler och final. Någon gång under tävlingen så gör även domarna var sitt solo.

Information

  • Genre: Dans
  • Säsong: 2012/2013
  • Första föreställning: 27 Maj 2012
  • Sista föreställning: 27 Maj 2012
  • Plats:

    Lilla scenen