Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 31 mars 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer
Sista speldatum för denna uppsättning har passerats.

Klicka här för att se säsongens aktuella produktioner.

Fångar en ängel

 • Konsert
 • 10 maj 2015, Stora scenen.
 • Medverkande

  Medverkande

  Göteborg Wind Orchestra
  Sång
  Timo Räisänen
  Kapellmästare
  Martin Schaub

Fångar en ängel

Det är svårt att tänka sig att den svenska sommaren fanns före Ted Gärdestad. Med en unik melodisk känsla fångade han sol, vind och vatten i toner och ord. De oskyldiga blå, ljusa sommardagarna och de svarta stråken i den stora sorgens famn.

Köp biljetter här

När Ted Gärdestad slog igenom som 15-åring kastades han motvilligt in i facket ”tonårsidol” av massmedierna. Hans tidlösa melodisnickeri och känsliga texter dömdes snabbt ut av 70-talets starka proggrörelse. 

Fyrtio år senare kan vi konstatera att Ted Gärdestads sinne för melodier och brodern Kenneths texter inte bara överlevt utan blivit en vital del av den svenska musikskatten. Musiken kastar sig lyhört och otvunget mellan genrer. Jämte texternas eviga sommar finns alltid en skugga. En skugga som Ted Gärdestad slogs mot hela sitt vuxna liv och som slutade med att han tog sitt liv midsommarnatten 1997. 

GWO tar tillsammans med Timo Räisänen med dig på en musikalisk resa i Ted Gärdestads spår, i nya spännande arrangemang signerade Martin Schaub.

Timo Räisänen började som gitarrist och bakgrundssångare i Håkan Hellströms band, men firade förra året ett decennium som soloartist. Under dessa tio år har han levererat högkvalitativ popmusik och kritikerrosade album. Timo Räisänen är en explosiv liveartist med en av Sveriges allra känsligaste röster. 2013 vann han Alla tiders hits i SVT med låten Lyckliga gatan, och nyligen medverkade han i den uppmärksammade tv-serien En resa för livet.

Martin Schaub är arrangör, musiker, sångare och låtskrivare. Som arrangör har han arbetat med bland annat Göteborgs Symfoniker, Laleh, Veronica Maggio och Benny Andersson. Tillsammans med hustrun och sångerskan Jenny Schaub leder han dessutom folkrockbandet West of Eden.

När Fångar en ängel spelades i Kronhuset våren 2014 gjorde den sådan succé att GWO nu i samarbete med GöteborgsOperan gör konserten på GöteborgsOperan Stora scenen!

Köp biljetter här

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen