Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 8 januari. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer
Sista speldatum för denna uppsättning har passerats.

Klicka här för att se säsongens aktuella produktioner.

Filmvisning av Rhenguldet

Premiär 24 november 2019, Lilla scen

Filmvisning av Rhenguldet

Den som tar makten över guldet får makten över världen.

Musikdrama i en akt av Richard Wagner (1813–1883).

Sjungs på tyska med svensk och engelsk textning.

Rhenguldet, trailer
”Tätt, drivet och makalöst bra”SVT
”Fantasifull uppsättning med strålande vokala insatser och en orkester som verkligen får fram Wagners dynamik”SR Kulturnytt

Aldrig är undergången lika underbar som hos Wagner. Hans epos ”Nibelungens ring”, eller ”Ringcykeln”, spänner över tre generationer och fyra operor – Rhenguldet, Valkyrian, Siegfried och Ragnarök – med en sammanlagd speltid på över 15 timmar. 

Hösten 2018 inleddes den första Ringcykeln någonsin i Göteborg. En opera per år med final år 2021. Regissör är Stephen Langridge och för scenografi och kostymdesign står Alison Chitty. GöteborgsOperan har länge prioriterat miljöfrågor och är en föregångare i branschen. Med Ringcykeln, där ingrepp på naturen och dess ordning leder till jordens undergång, görs hållbarhet till en aktiv del också i de konstnärliga valen. 

Ladda upp inför Valkyrian med filmvisningen av prologen Rhenguldet, inspelad under spelperioden 2018. I Rhenguldet stjäl den ondskefulle nibelungen Alberich guldet från floden Rhens botten. Han vet att den som smider en ring av guldet och avsvärjer sig kärlek får makt över världen. Här börjar en nedåtgående spiral av hat, maktmissbruk och miljöförstöring. Men också av svindlande kärlek, våldsam frigörelse och gripande försoning.

Läs mer om uppsättningen här

#GOrhenguldet

  

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen