Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 31 mars 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Filter

Urpremiär våren 2021

Biljettsläpp meddelas senare

Filter

Hashtag life, hashtag du duger.

Musikteaterverk av Jacob Andréas, Rudina Hatipi och Micaela Sjöstedt.

Två ungdomar hamnar i samma hiss. Hon är tyst och tillbakadragen. Han håller på med mobilen som besatt. Plötsligt stannar hissen mellan två våningar. De två är fast och långsamt börjar de öppna sig för varandra. Vilka är de, och vad utsätter de sig för i syfte att bli accepterade av omvärlden? 

Det nya musikteaterverket ”Filter” är skapat utifrån skolungdomars tankar om identitet och självbild i dagens sociala medier-brus. Det handlar om förebilder och modet att våga vara den man är i en värld som är full av filter.

Urpremiären sker för de skolungdomar som varit med i processen. Filter riktar sig främst till ungdomar mellan 13 och 16 år men passar alla som någon gång varit unga och funderat över sin identitet.

Inbjudan!

GöteborgsOperan Skapa bjuder in grupper i högstadieåldern att delta i projektet Filter under vårterminen 2021. Aktiviteterna kommer att ske både hos er – på respektive skola/föreningslokal – och på GöteborgsOperan.
Läs mer här

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen