Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 28 februari 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Guidade turer

Inställda tillsvidare
  • Övrigt
  • Samling utanför biljettkassan.
  • Längd: Ca 45 minuter

Guidad turer

Obs, fysiska guidade turer i huset är inställda under augusti och september

Tills den efterlängtade dagen då vi kan ses igen, följ med på en digital guidad tur bland våra drygt tusen rum, till ateljéer, verkstäder och scenutrymmen!

Information och priser

Varför har vi tv-apparater på balkongen? Vad händer i blackouten? Går det att överrösta en orkester utan mikrofon? Svaren får du på den guidade turen som tar dig bakom scen och salong.

Smed, målare, elektriker, påklädare, kock, snickare, tillskärare, naprapat, elektriker, webmaster, perukmakare, inspicient och patinerare. Det är några av alla 90 olika yrken som finns på GöteborgsOperan. Följ med in bakom kulisserna och upptäck medarbetarna som aldrig syns på scenen.

”Att få ge människor en inblick i vårt arbete är spännande och roligt”, säger guiden och tidigare sångaren Susanne Albertus. ”Alla turer blir lite olika beroende på vad gruppen är intresserad av och vad som händer i huset just då. Ibland blir jag lika överraskad som besökarna.”

Över 400 000 besökare har redan gått den guidade turen. Vi lovar dig en upplevelse utöver det vanliga. Välkommen in bakom kulisserna!

Priser

Vuxna, 100 kr/st
Barn 6–20 år, 50 kr/st
Barn 0–5 år, gratis

Gruppbokningar

Är ni en grupp kan ni boka en egen guidad tur en tid och dag som passar just er. Ring oss på 031-13 13 00.

Biljettkassan i Göteborg har öppet mån–fre kl. 10–18 eller fram till föreställningens början och lör–sön kl. 12–18 eller fram till föreställningens början, med reservation för helgdagar. Du kan annars skicka e-post till guidning@opera.se för information och bokning.

Guidade turer med teman

Guidad tur med tema: Kostymernas värld

Kostymprov Oliver!

Inom GöteborgsOperans väggar ryms en hel värld. På kostymavdelningen, till exempel, arbetar cirka 40 personer med att tillverka, ändra och hantera över 1 200 kostymer varje år.  Vår guide tar med dig på en specialvandring med tema kostym, där du får besöka våra syateljéer, kostymförråd och lära dig mer om hur arbetet med scenkostymer ser ut – från idé till sista föreställning.

Pris:
Vuxna, 100 kr/st.
Barn (upp till 20 år), 50 kr/st.

Guidad tur med tema: Opera-Amalia och Gustav

Opera-Amalia och Gustav (Lisbeth Petterson och Björn Thudén)
Tilo Stengel

Följ med Opera-Amalia och vaktmästaren Gustav bakom kulisserna i det spännande operahuset. Det blir en upplevelserik upptäcktsfärd, där den fantasifulla primadonnan Opera-Amalia berättar om huset (och sig själv) och den ordentlige vaktmästaren Gustav har fullt upp med att se till att allt blir rätt och riktigt. Under turen får barnen upptäcka operahuset inifrån och se exempel på vad som händer på de olika avdelningarna. 

För barn 5–11 år.
Pris: 35 kr/barn. 
Varje barn får ta med sig max 1 vuxen. Begränsat antal platser.

Guidad tur med tema: Scenteknik

Bakom kulisserna pågår ett febrilt arbete från tidig morgon till sen kväll. På scenen ska dagens repetitioner förberedas, sedan rivas inför kvällens föreställning – som också ska byggas och rivas innan det är slut för dagen. GöteborgsOperan håller en av de högsta tekniska nivåerna i Europa. Under, på, över och bakom scenen arbetar ett 40-tal scentekniker med det avancerade scenmaskineriet. Följ med bakom ridån, in på den 1 900 m2 stora scenytan! Upptäck hur delar av scenen och scenografi rör sig vertikalt, snurrar – och kanske försvinner. 

Pris:
Vuxna, 100 kr/st.
Barn (upp till 20 år), 50 kr/st.

 

Valkyrian dekorbygge i 3 minuter, tidsförlopp

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen