Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 8 januari. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer
Sista speldatum för denna uppsättning har passerats.

Klicka här för att se säsongens aktuella produktioner.

"Fullkomligt fenomenal ensemble" – Expressen

Hair

Den prisbelönta rockmusikalen Hair är vild och egensinnig. Det tidlösa budskapet talar om kärlek, trots det krig som kommer allt närmare. Fantastiska låtar och ett kollage av historier blir en föreställning som är både rockkonsert och teater.

Titta på ett filmklipp ur föreställningen
”Fullkomligt fenomenal ensemble”Expressen
”Måste upplevas”Sveriges Radio Kulturnytt P4
”En kavalkad livsbejakande låtar”SvD
”Euforisk energi ut i hårtopparna”GP

I Rikard Bergqvists svenska version ser vi unga talanger och etablerade musikalartister tillsammans med ett rockband på scen. Hela ensemblen sjunger och dansar sig igenom drygt femtio musikaliska nummer, rapp dialog och spännande visuella effekter. Här ryms kärlek och värme, utanförskap och fördomar, krig och droger, samhällskritik och längtan efter en bättre värld.


Rikard Bergqvist, regi
Mats Bäcker

De fantastiska låtarna knyts samman av ett flöde av historier som speglar ungdomarnas kritik mot etablissemanget, deras utsatthet i krig och droganvändandets mörka baksida. Handlingen följer musikalen från 1967 – inte filmen från 1979, men det är ingen nostalgitripp vi får se. Claude, Berger, Sheila och de andra ockuperar i stället en sprillans ny shoppinggalleria. Med sång, musik och dans förmedlar de sitt tidlösa budskap: drömmen om kärlek och en bättre värld. Ett budskap som är lika aktuellt och relevant idag som på 60-talet.

Regissör Rikard Bergqvist har tidigare gjort succéerna Trollflöjten, My Fair Lady och Carmencita Rockefeller – prinsessa av Japan på GöteborgsOperan. Med Hair skapar han en stark live-konsert för alla som är unga eller någon gång har varit det.

”Scenversionen liknar mer en sorts associativ rock-kabaré, där utsvävningar och infall får lika stor plats som den eventuella handlingen.”Rikard Bergqvist, regi

Ung rebell – ett tidlöst drama?
Dramaturg Göran Gademan leder ett samtal med team och medverkande ur Hair. Samtalet spelades in på Lilla scenen 29/8 kl 19.
Läs mer om våra samtal och introduktioner

Graffitikonstnären Gouge målar på bilderna av fotograf Mats Bäcker för att skapa konstverken

Varning för biljettbedrägeri

Vi vill göra våra besökare uppmärksamma på att det finns hemsidor som bedriver andrahandsförsäljning av biljetter till GöteborgsOperans föreställningar. För att undvika att bli lurad rekommenderar vi att du alltid köper dina biljetter direkt från oss. Du som köper via opera.se länkas automatiskt till vår samarbetspartner Biljettforum.

#GOhair

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen