Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 31 mars 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer
Sista speldatum för denna uppsättning har passerats.

Klicka här för att se säsongens aktuella produktioner.

I natt jag drömde

  • Konsert
  • 31 maj 2015, Lilla scenen.

I natt jag drömde

Något magiskt är på gång på GöteborgsOperan. Vi som jobbar i teater-och operavärlden är ganska vana med att människor kan flyga, djur kan sjunga och tåg kan dansa. Men det här är utöver det vanliga. 

I februari satte vi igång med ett nytt projekt inom vårt samarbete med Svenska Röda Korset. Målet var att samla folksånger från Göteborgare som kommer från världens alla hörn och sedan skapa en ny internationell kör som skulle sjunga ett urval sånger från olika länder. Nu i slutet av maj blir det dags för att visa upp det som hänt i två konserter med titeln I natt jag drömde.

Vår nya internationella kör består av 12 sångare från GöteborgsOperan och 35 sångglada människor från Göteborg. Vi i kören är mellan 18 och 72 år. Alla bor i Göteborg och kommer från 20 olika länder i Europa, Mellanöstern, Asien och Sydamerika. Vissa personer har bott i Göteborg hela livet, andra kom för 3 månader sedan.

Efter vår sångjakt, beställde vi nya arrangemang av 8 sånger som vi ska framföra den 31 maj. Dessutom framför vi en alldeles ny sångcykel baserad på Göteborgs-Postens kampanj”Lyft Göteborg”. Med text av Mia Ringblom Hjertner, efter Göteborgares bidrag till kampanjen, och musik av Per Larsson. Kören leds av Ida Rosén Hamrå

Biljetter

Fri entré. Begränsat antal platser, max 2 biljetter per person. Bokas via "Köp biljett" knapp på denna sida.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen