Sista speldatum för denna uppsättning har passerats.

Klicka här för att se säsongens aktuella produktioner.

José González & The String Theory

  • Konsert
  • 3 nov 2017, Stora scenen.

José González & The String Theory

Göteborgssonen José González i samarbetade med kammarorkestern The String Theory på en hyllad och omtalad Europaturné, med tokutsålda hus överallt och fantastiska kvällar i bland annat Stockholm och Malmö.

Fredagen den 3 november 2017, på GöteborgsOperans Stora scen

Göteborgssonen José González har framfört sina många låtskatter i en mängd olika konstellationer genom åren. Oavsett om han har spelat själv, med band eller med gruppen Junip har hans spröda stämma alltid format och förädlat ljudbilderna.

År 2011 samarbetade González med kammarorkestern The String Theory på en hyllad och omtalad Europaturné, med tokutsålda hus överallt och fantastiska kvällar i bland annat Stockholm och Malmö. Två musikaliska världar kolliderade, och i det mötet skapades något helt nytt och på många sätt unikt. I november intar äntligen konstellationen hemmastadens vackraste scen, Operan.

José González behöver egentligen ingen närmare presentation.

Ända sedan hans tolkning av The Knifes Heartbeats har karriärkurvan bara pekat spikrakt uppåt. 2015 släpptes det senaste alstret Vestiges & Claws som vittnade om avskalade ljudbilder med smittsamma rytmer. Med det albumet i bagaget har González turnerat land och rike runt, och gjorde bland annat ett hyllat framträdande på Way Out West. The String Theory, kammarorkestern han denna gång delar scen med, är en experimentell kammarorkester med rötter i både Berlin och Göteborg. De samarbeten man tar sig an är bara de mest intressanta, och de som på bästa sätt går att placera i lådan utanför det konventionella. Dirigenten PC Nackt har tidigare arbetat med filmskaparen Wim Wenders och är sedan 2011 kollaboratör med Sascha Ring, mer känd som Apparat.

Med andra ord blir det en unik spelning när José González och The String Theory åter spelar på svensk mark. Missa inte chansen att uppleva José González tillsammans med kammarorkesternas kammarorkester.

Läs mer om föreställningen


Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen