Du visar en arkiverad produktion från GöteborgsOperan.

Lämna arkivet

JULIE³

Premiär 10 mars 2010.

Dans. På Lilla scenen möts frilansvärld och institution, experimentlusta och erfarenhet.

Nytt verk av Jeanette Langert.

”Det här är urskarp dans.” GP
”Det är enkelt, smart och barbent.” nummer.se
”Gå själv och se.” GP
”Ett omvälvande grepp, som lyckas inte minst tack vare de underbara dansarna.” nummer.se
”Varje liten rörelse öppnar nya dimensioner.” GP

Med Strindbergs Fröken Julie som utgångspunkt har den etablerade Göteborgskoreografen Jeanette Langert skapat JULIE³. Tillsammans med tre dansare och en av Nordens mest namnkunniga scenografer, Bente Lykke Møller, utforskar hon rollen Julie.

Titta på en film från föreställningen.

Titta på bilder från föreställningen.

Jeanette Langert är utbildad på Danshögskolans Mimlinje 1986–1989 och Danshögskolans koreografutbildning 2003–2006. Hon har arbetat som scenartist i en mängd olika sammanhang genom åren. Som en röd tråd i de egna koreografiska verken utforskar hon den enskilda människan i det stora sammanhanget, och det stora sammanhanget i den enskilda människan. Bland hennes många koreografier kan nämnas den rosade Fröken, ett danssolo från 2008 som dansades av Monica Milocco från GöteborgsOperans Balett.

Profil Dansteater 2009/2010

Bente Lykke Møller, scenograf och kostymdesigner, utbildade sig vid Statens Teaterskole i Köpenhamn och har sedan arbetat med både teater och opera i Danmark, Sverige, Norge, Spanien, Chile och Österrike. Tillsammans med sin man, regissören och förre Dramatenchefen Staffan Valdemar Holm, grundade hon 1988 Nyt Skandinavisk Førsøgs-teater. Paret har ansvarat för en rad uppsättningar på Det Kongelige Teater, Malmö Dramatiska Teater, Dramaten och Kungliga Operan. Bente Lykke Møller är också verksam som scenograf inom film och tv. År 2009 tilldelades hon Sydsvenskans kulturpris tillsammans med sin make.

Mer dans på Lilla scenen

Passa på att se ännu ett nytt dansverk på Lilla scenen, This is skapat av Tilman O'Donnell. Paketpris för JULIE³ av Jeanette Langert och This is.

Läs mer om dansföreställningen This is - nytt dansverk av Tilman O´Donnell.
Läs mer om paketpris här.

Information

  • Genre: Dans
  • Säsong: 2009/2010
  • Premiär: 10 Mar 2010
  • Sista föreställning: 21 Mar 2010
  • Plats:

    Lilla scenen

Team

Koreografi   Jeanette Langert
Scenografi & kostymdesign   Bente Lykke Møller
Ljusdesign   Karl Svensson