Du visar en arkiverad produktion från GöteborgsOperan.

Lämna arkivet

Körkonserten Simon & Garfunkel på GöteborgsOperan

GöteborgsOperan och Simon Ljungman & Fredrik Berglund presenterar:

Körkonsert. I augusti 2012 tog Paul Simon emot Polarpriset på Stockholms konserthus.

Som av en händelse startade ungefär samtidigt körprojektet The Boxer för många körer runt om i Västra Götaland. De började jobba med Simon & Garfunkels musik i helt nya arrangemang skrivna av Simon Ljungman och Fredrik Berglund.

Simon Ljungman och Fredrik Berglund har alltid fascinerats av melodier, inte minst sångmelodier som interagerar i täta, sammanflätade klanger. I Simon & Garfunkels musik hittade de ett unikt samspel mellan två röster, där det i många fall är nästan omöjligt för lyssnaren att säga vad som är egentligen är melodin. De arrangerar Simon & Garfunkels låtar utifrån tesen att en inspirerande körsats är ett arrangemang där alla stämmor känner att de sjunger en melodi.

Almakören (kl 15.00) och Musikgymnasierna (kl 19.30) ger varsin sin version av denna körkonsert. Med en stark vilja att inspirera till att lyssna och musicera tillsammans tar kören under Simon Ljungmans och Fredrik Berglunds ledning med oss alla – sångare, musiker och dig som sitter i publiken – på en djupdykning ner i ett hav av melodier och klanger.

Låtarna som ni kommer att få höra under konserten är bland andra Mrs Robinson, Sounds of Silence, The Boxer, Bridge over troubled water, Cecilia...

Konserten varar 1 timma 15 minuter

Simon Ljungman och Fredrik Berglund
Simon Ljungman och Fredrik Berglund

Information

  • Genre: Konsert
  • Säsong: 2013/2014
  • Första föreställning: 25 Maj 2014
  • Sista föreställning: 25 Maj 2014
  • Plats:

    Stora scenen

  • Längd: 1 timme och 15 minuter.

Musikerna

Anna Lund
Simon Ljungman
Fredrik Berglund

Körer

Almakören, kl 15.00
Musikgymnasierna, kl 19.30
Alströmergymnasiet
Donnergymnasiet
LM Engströms gymnasium
Rytmus musikergymnasiet