Du visar en arkiverad produktion från GöteborgsOperan.

Lämna arkivet

Livesändning från GöteborgsOperan

GöteborgsOperan blir mer tillgänglig

I höst sänder GöteborgsOperan två föreställningar live från Stora scenen, dessa visas på två andra orter i Västra Götalandsregionen. Den 4 december sänds operan Bohème på GöteborgsOperans, Skövdescen i Skövde och den 11 december sänds dansföreställningen Askungen, både på Skövdescenen och på Hebeteatern i Trollhättan. Livesändningarna är ett sätt att göra GöteborgsOperan mer tillgänglig i regionen, bland annat för barn och ungdomar. Dessa två första sändningar vänder sig därför till gymnasie- och högskolestudenter (Bohème 4 december) respektive mellan- och högstadieelever (Askungen 11 december).

Livesändningen är helt kostnadsfri

GöteborgsOperan har som uppdrag från sin huvudman Västra Götalandsregionen att ansvara för musikteatern i hela regionen. För att nå så många invånare som möjligt, genomför GöteborgsOperan varje år regionala turnéer med olika produktioner. Produktionerna som går på turné är mindre än de som ges på Stora scenen i Göteborg, men i och med livesändningarna ges även den regionala publiken möjlighet att ta del av de riktigt stora uppsättningarna. En första lyckad test av livesändning från GöteborgsOperan gjordes den 8 maj i år, då operan Figaros bröllop visades för en provpublik på Skövdescenen. Sändningarna är ett test som kommer att utvärderas inför framtida verksamhet i regionen. Dessa livesändningar är naturligtvis kostnadsfria.

Stor succé för livesändning

Livesändningar har blivit en stor framgång för många operahus runtom i världen med New Yorks, The Metropolitan Opera som en av föregångarna. Som exempel kan nämnas att Metropolitan sänder live på 800 platser i USA och internationellt denna säsong.

För mer information om GöteborgsOperans livesändningar, vänligen kontakta Anders Ackerot, marknadsavdelningen, tel 031-10 81 20, e-post anders.pa.ackerot@opera.se

Niklas Fahlén, regional försäljning och information, tel 0500-44 34 15, e-post niklas.fahlen@opera.se

Information

  • Genre: Konsert
  • Säsong: 2008/2009
  • Plats:

    Skövdescenen, Skövde

  • Info:Sändning 4/12 till Skövdescenen och 11/12 Skövdescenen samt Hebeteatern i Trollhättan

Affisch

Affisch