Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 8 januari. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer
Sista speldatum för denna uppsättning har passerats.

Klicka här för att se säsongens aktuella produktioner.

”en njutning varje sekund” — Göteborgs-Posten

Max+

Koreografi för ett ungt sekel. Två mästerligt utmejslade stycken, skapade av ”ikonen” Ohad Naharin respektive Sharon Eyal/ Gai Behar.

”bländade fantastiskt ... stående ovationer”Dagens Nyheter
”en njutning varje sekund”Göteborgs-Posten
”en bländande wow-final”Svenska Dagbladet
”ett klockrent val”Borås Tidning

Max

Dansverk av Ohad Naharin

Max, trailer

Ohad Naharin är en av världens mest efter­traktade koreografer, en ikon i dansvärlden och utformare av den populära rörelsemetoden gaga som används av både dansare och icke-dansare. I Göteborg har vi tidigare sett hans underhållande Axioma 7 och Perpetuum. Det enormt hyllade dansverket MAX skapade Ohad Naharin år 2007 för sitt eget kompani, israeliska Batsheva Dance Company. Nu får GöteborgsOperans Dans­kompani äran att bli det andra danskompaniet som får lov att framföra verket. Med pulserande snabbhet och stillhet är detta mästerligt utmejslade stycke ett fantastiskt tillskott i repertoaren.

Intervju med Ohad Naharin

MAX först skapades på uppdrag av Batsheva Dance Company. Världspremiär 10 mars 2007, Suzanne Dellal Centre, Tel-Aviv, Israel.

Untitled Black

Dansverk av Sharon Eyal och Gai Behar

Ett filmklipp ur Untitled Black
Sharon Eyal & Gai Behar

Ohad Naharin har i många år inspirerats av Sharon Eyal – dansaren som han har skapat en rad roller för. Hon följer nu i mästarens fotspår som ledare och koreograf för danskompaniet LEV. Tillsammans med sin partner Gai Behar skapade Sharon Eyal Untitled Black för GöteborgsOperans Dans­kompani och gästande, israeliska dansare hösten 2012. Det mångbottnade dansverkets klan av utomjordiska karaktärer, och dess kraftfulla musik, förflyttar publiken in i ett parallellt universum. Avskalat, intelligent och samtidigt mystiskt och magiskt.

Koreograf Sharon Eyal berättar om hennes tidigare verk Untitled Black

#GOmax

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen