Du visar en arkiverad produktion från GöteborgsOperan.

Lämna arkivet

Middle of Nowhere

Gästspel. Norrdans föreställning "Middle of Nowhere" bjuder på en upplevelse där publiken sitter väldigt nära dansarna och där rörelser, ljud och vibrationer bildar en helhet.


Trailern är filmad under vårens turné och med de dansare som medverkade då.


Välskräddade kostymer och tidstypisk rekvisita för tankarna till slutet av 1800-talet, medan spännande lösningar i scenografin ger föreställningen en modern touch. En fängslande historia med starka karaktärer och deras inbördes relationer spelas upp i ett delat scenrum. Publiken får ta del av dramat först från ena sidan och efter paus från andra sidan. Föreställningen erbjuder en möjlighet att ta del av dansen som konstform på ett nytänkande och intimt sätt, där publiken aktivt får tolka händelserna och lägga ett gåtfullt pussel.

Middle of Nowhere, Norrdans
Bengt Wanselius

Som koreograf reflekterar Fernando Melo över den komplexa uppgörelsen mellan dansare och publik. Han skapar alltid visuella föreställningar med ett flödande rörelsespråk och fängslande budskap och hans publik är van att bli bortskämd. Fernando är anställd vid GöteborgsOperans Danskompani sedan 2004 och har medverkat i en rad dansverk av välkända koreografer. Som koreograf har Fernando skapat verk för bl a GöteborgsOperans Danskompani, Ballet der Deutsche Oper am Rhein i Düsseldorf, Luna Negra Dance Theatre i Chigago och Introdans i Arnhem. 2006 var han med och startade Rumpus Room Dance Company i Göteborg.

Middle of Nowhere, Norrdans
Bengt Wanselius
Middle of Nowhere, Norrdans
Bengt Wanselius

Patrick Kinmonth verkar som skribent, arkitekt, curator, regissör, creative director och designer av kostym och scenografi. En sann konstnär som använder sin kreativa begåvning på många olika sätt och är efterfrågad inom flera olika branscher. Han har både regisserat och designat scenografi och kostym för många operaföreställningar och även skapat scenografi för dansföreställningar, bl.a. för Scottish Ballet och Royal Ballet i London. I modevärlden är han känd för att ha designat såväl butiker (senast Missonis butik i Los Angeles) som visningar och shower, bland annat den magnifika utställningen av modeskaparen Valentinos 45-årsjubileum i Rom.

Information

  • Genre: Dans
  • Säsong: 2014/2015
  • Första föreställning: 22 Nov 2014
  • Sista föreställning: 23 Nov 2014
  • Plats:

    Repsal

  • Längd: 2 timmar, inkl. 1 paus.

Team

Koreografi   Fernando Melo
Scenografi och kostymdesign   Patrick Kinmonth
Ljusdesign   Peter Lundin
Koreografiassistent   Shumpei Nemoto
Maskör   Camilla Moberg
Musik   Domenico Scarlatti, Frédéric Chopin, Thomas Köner, Jacob Kirkegaard, Kreng
Dansare   Angelina Allen de Melo, Toby Fitzgibbons, Anna Jirmanova, Jakub Medrzycki, Björn Nilsson, Javier Perez, Angela Tampelloni, Leila Verlinden, Jonas Örknér