Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 31 mars 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer
Sista speldatum för denna uppsättning har passerats.

Klicka här för att se säsongens aktuella produktioner.

Möt musiken

11 mars 2017, kl 11.00
 • Konsert
 • 11 mar 2017, Stora scenen.
 • Längd: Föreställningslängd ca 1 tim 40 min inkl paus. Därefter ca 20 min eftersnack med orkestern.
 • Medverkande

  Medverkande

  Dirigent
  Henrik Schaefer
  Solist
  Lars Kristiansson
  Solist
  Hampus Linderholm
  GöteborgsOperans Orkester

Möt musikeN

Cellomani! Orkesterkonsert med cellon i centrum. Fri entré mot uppvisande av biljett!

11 mars 2017

Möt musiken: Cellomani! är en extra avslappnad konsert för dig som älskar att lyssna till klassisk musik och då speciellt med cello. Det är också en unik chans för dig som själv spelar cello (på amatörnivå) att få spela tillsammans med GöteborgsOperans Orkester.
Henrik Schaefer, dirigent

Precis som människor har funktionsvariationer, är den här föreställningen en ”konsertvariation”. Det innebär en extra avslappnad miljö. Stämningen kan beskrivas som motsatsen till tågets tysta avdelning.

Henrik Schaefer, dirigent och musikalisk ledare för GöteborgsOperans Orkester, guidar publiken genom konsertprogrammet: Tout un monde lointain, konsert för violoncello och orkester av Henri Dutilleux och Sinfonia Concertante, Op 125 för cello och orkester av Prokofjev.


För det sista och avslutande stycket, Vårnatt av Stenhammar, välkomnas ett trettiotal cellister från publiken upp på scenen. Det ljuvliga stycket ges i ett specialarrangemang, skrivet av Henrik Schaefer.

Vill du spela  Cello med orkestern? 

Vi välkomnar dig som är amatörcellist att spela Stenhammars Vårnatt, op 30, nr 2 (specialarrangerad i två cellostämmor och orkester) tillsammans med GöteborgsOperans Orkester på Stora scenen. Antalet platser är begränsat; principen ”först till kvarn” gäller.

Anmäl dig per e-post till saga.stokholm@opera.se för att visa intresse, få tillgång till noter och praktisk information.


Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen