Du visar en arkiverad produktion från GöteborgsOperan.

Lämna arkivet

Möten

Musikteater. Unga för Unga 2014. En berättelse om stora och små möten. Med tankar och medverkan från gymnasiesärskolor i Göteborg.


URPREMIÄR 26 NOVEMBER 2014
Spelas på Lilla scenen


Titta på ett filmklipp från Möten

Denna nyskrivna musikteater, Möten, ingår i GöteborgsOperan Unga för Unga, där barn och ungdomar i olika åldersgrupper involveras i en produktion för våra mindre scener. Tidigare säsonger har vi satt upp nya verk skrivna av och för barn och unga i olika åldrar med teman som mod, kärlek och mobbning.

I höstens uppsättning är det elever på några av Göteborgs gymnasiesärskolor som står för medverkan och material till manus. Deras verk handlar om just möten – mellan älskande, mellan vänner, mellan de som inte förstår varandra.

Eleverna medverkar på scen tillsammans med elever från Schillerska gymnasiet och Hvitfeldtska gymnasiet samt sångare och musiker från GöteborgsOperan,

Fråga: Om folk ser på mig på ett konstigt sätt, betyder det att jag är konstig?
Man kan rädda människor. Det är som en livboj som finns på en strand. Den kan man kasta ut i vattnet. Då kan man rädda människor. Man kan rädda människor.
Musik är mitt liv som kan göra så att saker och ting blir bättre och gör även att folkets tankar förändras.

Ett bildgalleri från repetitionerna


Mias blogg

senaste först!

26 november PREMIÄÄÄÄR Oj, dagen som vi arbetat så hårt för att få njuta av - äntligen är den här. Ensemblen gör ett fantastiskt jobb och jag är så stolt. Vilken höjdare.

25 november Genrep idag! Vilken härlig känsla. Dessutom har vi Västnytt här och filmar, spännande.

24 november
Idag har vi bara ett kort rep. Vi drar igenom föreställningen och alla är avslappnade och lugna. Per ändrar slutet på en låt och jag snyggar till några placeringar.

21 november
Idag har vi förberedande genrep. Ensemblen är lite pirriga och lite mer nervösa än häromdagen. Efteråt har jag bara några få saker som jag vill rätta till. Det börjar närma sig premiär. Skönt med helg och ledighet.

20 november
Lite lugnare dag idag. Vi försöker rätta till det som inte funkade igår. Alla är lite trötta men samtidigt glada efter gårdagen.

19 november
Idag har vi första mask och kostym. Alltså har ensemblen sin scensminkning för första gången. Det ser bra och spännande ut. Något kanske tas bort och något läggs till. Anna har gjort ett fint jobb och nu gifter sig masken med kostymerna. Idag har vi även provpublik för första gången.

13 november
Första kostymrepet idag.
Ensemblen ser helt fantastisk ut. Monica har med säker hand stajlat gänget. Men är inte Pers skor lite långa? Och borde kanske Avesta ha en silverschal. Nu börjar det kännas på riktigt....

12 november
Idag jobbar vi eftermiddag och kväll. Lite ovant. På andra sidan väggen börjar Figaro medan vi sjunger nyskriven reggea. Det här är ett hus som erbjuder mycket!! Två veckor till premiär!

11 november
Efter en ledig helg och ledig måndag är vi nu sugna på att fortsätta repa. Vi har nu äntligen flyttat ner på Lilla Scenen! Å, så skönt att komma på plats. Nu möts vi av Gus fina scenografi, härligt och inspirerande.

7 november
Idag är jag borta från jobbet men säkerligen styr Per repetitonsskutan med säker hand. Alltså bara musik och sång denna fredag.

4 november
Vi fortsatte idag med låten om Bruno. Bandet med Per i spetsen har skrivit en reggea. Det svänger.

3 november
Vi är inne på vår andra repetitionsvecka. Ungdomarna försakade ledigheten förra veckan och var här hela höstlovet. Dom är fantastiska. Vi jobbade vidare med buss- scenen idag, den blir bra.


GöteborgsOperans föreställning Möten stöds av Swedbank som är huvudpartner till Friends.


De uppsättningar som skapas inom Unga för Unga handlar om unga människors tankar här och nu – skildrade med deras egna beskrivningar. Med stöd från GöteborgsOperans konstnärliga personal blir dessa viktiga tankar till konst. Processen att förvandla orden och känslorna till musikteater är för deltagarna en minst lika stor och berikande upplevelse som själva föreställningarna.

Information

  • Genre: Musikal
  • Säsong: 2014/2015
  • Urpremiär: 26 Nov 2014
  • Sista föreställning: 13 Dec 2014
  • Plats:

    Lilla scenen

  • Längd: 1 timme.

Team

Idé och regi    Mia Ringblom Hjertner
Musik   Per Larsson
Scenografi    Birgitta Strömqvist
Kostymdesign   Monica Nordin
Ljusdesign   Frida Fridell
Mask   Anna Simonsson
Assistent   Love Bolin

Medverkande

   Avesta Arbabi
   Felicia Hallberg
   Robin Helsing
   Oskar Nyman
   Gabriella Paulus
   Helin Rueda Pinto Garrido
   Nosimo Sjögren
   Emma Smedstad
   Lowe Smith Jonsson
   Elias Ulfhammer
Slagverk   Emil Brandqvist
Solist GöteborgsOperan   Birgitta Sahlén
Solist GöteborgsOperan   Hanna Brehmer