Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 31 mars 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer
Nabucco är inställd 2020/2021

Inställd

Nabucco

Klassisk opera om en brutal verklighet

Opera i fyra akter av Giuseppe Verdi (1813–1901). Libretto Temistocle Solera.

Sjungs på italienska med svensk och engelsk översättning på textmaskin.

Nabucco är inställd 2020/2021

Nabucco – med hitlåten ”Fångarnas kör” – är en våldsam berättelse om frihetslängtan, förtryck och försoning.

Den stridande kung Nabucco har två döttrar. En äkta – den väna Fenena, som älskar en man från motståndarsidan och kämpar för befrielse. En oäkta – den på samma gång skrämmande och ömkansvärda Abigaille, som hämndlystet konspirerar om makten. Vem som är god och vem som är ond är svårt att avgöra; sympatierna böljar fram och tillbaka i takt med att makten byter ägare. 

Det italienska teamet med regissör Jacopo Spirei i spetsen placerar operan i vår samtid där ett desperat folk protesterar mot överhetens förtryck. När folket väl har lyckats ta makten blir de själva förtryckare. En fundamentalistisk regim ersätts med en annan. Den som inte har något kvar att förlora tar till extrema metoder för att den egna ideologin ska överleva. Rädsla och hopp byter plats. Om och om igen. 

Den italienske dirigenten Giancarlo Andretta återvänder till GöteborgsOperan för att dirigera Verdis eldiga genombrottsopera. Dess musikaliska kraft spänner från undersköna arior till storslagna körpartier. GöteborgsOperans baryton Mats Persson gestaltar Nabucco, vars syn på sig själv och samhället omkring honom förändras under berättelsens gång. I den magnifika rollen som den grymma Abigaille får vi uppleva den ryska sopranen Zoya Tsererina, vars karriär gått spikrakt uppåt sedan debuten. Kören spelar en stor roll i operan som de stridande sidornas anhängare.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen