Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 31 mars 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer
Sista speldatum för denna uppsättning har passerats.

Klicka här för att se säsongens aktuella produktioner.

NORTHERN (DE)LIGHTS 2

Norrsken av modern danskonst. Northern (de)Lights 2 är en plattform för modern, nordisk danskonst. I år fångar de tre utvalda koreograferna det udda och underbara i säsongens danstema Wonderland.

I föreställningen används doftämnen och stroboskopljus vid olika tillfällen.

Northern (de)Lights 2, trailer
Whatever Singularity #453: Solo for Maxime / Dancing with Alain. Foto: Tilo Stengel


Tilman O'Donnell. Bild: Dominik Mentzos

Whatever Singularity #453: Solo For Maxime / Dancing with Alain är ett soloverk av Tilman O’Donnell, koreograf, dansare och tidigare repetitionsledare för GöteborgsOperans Danskompani. Den franske filosofen Alain Badiou är inspirationskälla och hans ord utgör basen i ljudbilden.

Pascal Martys Like deer in the light är skapat för två dansare, varav han själv är den ena. Verket är inspirerat av Stockholmssyndromet. Det har tidigare visats i Katapult 2014, dansarnas workshop, där det vann Katapult Dance Award och därmed blev en del av Northern (de)Lights 2. 

"Är underkastelse makt? Vilken plats tar vårt ego vid ett anfall utifrån? Är frihet något du kan ge bort eller måste den tas? Är vi starka nog för att behandlas som underlägsna? Stockholms syndromet är ett exempel på hur band skapas mellan offer och förövare – men hur? Handlar det om att överge vårt ego för någon som vi anser mer upphöjd än oss själva? Eller betonar vi vårt ego genom att inte erkänna att förövaren är ett hot? Var placerar vi oss själva? Och hur mycket av det är medvetet?"

I Clusterfuck utmanar koreografen Martin Forsberg publikens fantasi. Genom att skapa ett tomrum och sedan fylla det med ljus, ljud och dofter provocerar han fram inre bilder hos åskådarna – bilder som han sedan vänder upp och ner på.

Like deer in the light. Foto: Tilo Stengel

Clusterfuck. Foto: Tilo Stengel


Ett teaser filmklipp för Northern (de)Lights 2

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen