Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 31 mars 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer
Sista speldatum för denna uppsättning har passerats.

Klicka här för att se säsongens aktuella produktioner.

Northern (de)Lights 2016

Verk av Adolphe Binder, Marcos Morau, Satoko Takahashi och Arika Yamada/ Spenser Theberge. Innehåller talad dialog på engelska.

Ett filmklipp ur föreställningen

Konceptet Northern (de)Lights, som säsongen 2015/2016 genomförs för tredje gången, står för överraskande, utmanande och utforskande danskonst – alltid med direkt koppling till det övergripande temat för danssäsongen. 

I Northern (de)Lights 2016 har fem kreatörer skapat fyra verk på årets tema, Gemensam/ ensam, som fortsätter att utforska svaret på den stora frågan: Vad innebär det att vara människa i dag?

Adolphe Binder skapar det fysiska dramat imperfekt. in flux. no interval. Verket (som innehåller viss publikmedverkan) reflekterar över dynamiken mellan makt och gränser, som system och som redskap för internalisering. Ett nytt verk, many much more., av Spenser Theberge och Arika Yamada, båda dansare i kompaniet, ger varje besökare en unik upplevelse. Vad som syns och vad som döljs varierar med platserna i salongen. Även Satoko Takahashi är dansare i GöteborgsOperans Danskompani. Hon har skapat det komiska verket Velours gris för tre av sina kollegor. Mångfaldigt prisbelönade kreatören Marcos Morau skapade den underfundiga, absurda duetten Zelenstova för en internationell koreografitävling 2013.

I Northern (de)Lights 2016 ingår också Humans & flowers, en fotoutställning av kompaniets dansare Lee-Yan Tu. Utställningen kommer att visas i GöteborgsOperans foajé (fri entré) under spelperioden.

#GOndl3

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen