Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 8 januari. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer
Sista speldatum för denna uppsättning har passerats.

Klicka här för att se säsongens aktuella produktioner.

Oliver!

Musikal av Lionel Bart.

Fredrik Benke Rydmans version av den klassiska Dickens-musikalen.

Musik och text Lionel Bart (1930–1999) efter Charles Dickens roman Oliver Twist.

Sjungs på svenska. Textas på svenska och engelska.
Ny svensk översättning Ulricha Johnson.

Oliver! trailer
”Osockrad och streetsmart”GT/Expressen
”Fantastiska insatser”Göteborgs-Posten
”Finurlig uppsättning”Dagens Nyheter
”Både briljant och rörande”Svenska Dagbladet

Den hemlöse pojken Oliver Twist lever ett hårt liv. Han kastas mellan människor och nya situationer, hopp och förtvivlan. Så snart en vänlig själ dyker upp händer något som tvingar honom tillbaka ner på botten igen. Men även där finns värme och godhet, om än i tvetydig skepnad. Som den luttrade Nancy, som riskerar sitt liv för att hjälpa Oliver. Och råskinnet Fagin, ledare för det kriminella gäng som Oliver luras in i. Vem går att lita på? 

Fredrik Benke Rydman, välkänd grundare av det banbrytande danskompaniet Bounce, har flera hyllade produktioner bakom sig. Med en bakgrund inom streetdance, och en osviklig tro på barns förmågor, är han rätt person att ge nytt blod åt Lionel Barts drabbande musikal om Charles Dickens älskade romanfigur. Benke Rydman och hans team visar på gapet mellan de vuxnas förvridna verklighet och den värld barnen lever i. En värld full av sprittande energi, fantasifull frihet och maffiga dansnummer. Inför ”Oliver!” har totalt 100 barn mellan 6 och 11 år under ett helt år deltagit i GöteborgsOperans Oliver-skola – en kostnadsfri utbildning med klasser i sång, dans och drama. 60 av dessa barn medverkar i uppsättningen, uppdelade i tre grupper – bland annat i de två huvudrollerna Oliver och Dodger.

Urpremiären för musikalen ”Oliver!” ägde rum i Londons West End 1960. Filmversionen av musikalen belönades med sex Oscars 1969. Nu är det hög tid för en ny Oliver!

En lättläst beskrivning av handlingen

Det är en fantastisk musikal som vi inte presenterat här tidigare. Den sätter barnet i centrum och präglas av en rå fräckhet och en gatans energi som inte bara är typisk för London utan även för Göteborg.Stephen Langridge, konstnärlig chef Opera/drama 2013 – juni 2019
Titta på några filmklipp med intervjuer och repetitioner inför Oliver!

Lyssna på Oliver!-samtalet: ”Smågangster av nödvändighet?”

Medverkande: Fredrik Benke Rydman (regissör & koreograf), Bjorn Dobbelaere (dirigent), Victoria Brattström (medregissör), Frida Arvidsson (scenograf), Lehna Edvall (kostymdesigner), Caroline Gustafsson (Nancy), David Lundqvist (Fagin). Samtalsledare: Göran Gademan (dramaturg).  Musikaliska inslag utlovas, vid flygeln: Joakim Kallhed.

Samtalet spelades in 3 september vid GöteborgsOperans Lilla scen.
Samtalet hålls på svenska med ett kortare avsnitt på engelska.

 

Mat och dryck: halva priset för barn på varmrätter!


I samband med ‘Oliver!’ serverar vi barnportioner av varmrätterna på vår ordinarie meny till halva priset för barn upp till 12 år.  Menyn hittar du här

Du kan boka bord i restaurangen via vårt online formulär, eller ring restaurangens bokningsservice på tfn 031–13 13 00.


Oliver! Musikalfilmen – nu på dvd och blu-ray i Operashopen, 99 kr

Förbered dig för höstens stora händelse på GöteborgsOperan!

Den 6-faldigt Oscarsbelönade filmen, bland annat bästa film och bästa regi, finns nu i vår Operashop för endast 99 kr/st.

Läs mer om Operashopen

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen