Alla föreställningar är inställda t.o.m. 31 oktober

Out of time

 • Dans
 • 1328 nov 2020, Stora scenen.
 • Medverkande

  Fortet

  Koreografi och scenografi
  Jo Strømgren
  Kostymdesign
  Bregje van Balen
  Ljusdesign
  Stephen Rolfe
  GöteborgsOperans Danskompani

  Continuim

  Koreografi
  Christine Gouzelis
  Koreografi
  Paul Blackman
  Kompositör och ljuddesigner
  Christos Parapagidis
  Scenografi
  Dimitri Nassiakos
  Kostymdesign
  Malte Lübben
  GöteborgsOperans Danskompani
Köp biljett

Out of time

Dans i tiden.

Dansverk av Jo Strømgren och Christine Gouzelis & Paul Blackman

En hälsning från Jo Strømgren

Fortet
Verk av Jo Strømgren

Det är en helt vanlig dag hos den ridande polisen i Kanada. Om det inte vore för att alla hästar verkar ha rymt. Kaos råder, men ingenting är som det verkar. Eller?

Den norske koreografen Jo Strømgrens verk är fulla av kärnfulla absurditeter, torr ironi och oväntade vändningar – alltid med skarp samhällskritik som resonansbotten. Hans tidigare verk för GöteborgsOperans Danskompani har fått kritikerna att utbrista i ord som ”världsklass”, ”fullträff” och ”genialt”. Denna gång leker han med 1950-talets pojklitteratur och blandar med infallsrik koreografi och filmisk musik.

Samproduktion med Den Norske Opera & Ballett.

En hälsning från Christine Gouzelis & Paul Blackman

Continuim
Verk av Christine Gouzelis och Paul Blackman

Koreograferna Christine Gouzelis och Paul Blackman driver kompaniet Jukstapoz tillsammans i Aten. Duons kontrastrika verk kan vara allvarsamma, men lika gärna lekfullt absurda. De pendlar mellan kaos och harmoni och överraskar publiken med nya perspektiv. 

I sitt verk för GöteborgsOperans Danskompani leker koreograferna med tiden: “’Continuim’ utgår från människans förmåga att anpassa sig till ständigt nya förutsättningar. I en hyllning till skönhet, sårbarhet och förstörelse blir dansarna gång på gång avbrutna tidens framfart. Med tiden som lekplats försöker vi göra om eller reda ut historien.”

Med hjälp av en underfundig scenografi kan dansarna väva samman olika skeenden. Återuppleva episoder, undersöka alternativa händelsekedjor och återskapa fragmentariska minnen. Kanske är det möjligt att skapa en bättre historia och en bättre framtid?

Introduktioner

Före alla dansföreställningar (utom premiärer och gästspel) har du möjlighet att gå på en  introduktion på Lilla scenen. 

De ordinarie, verbala introduktionerna ger dig en inblick i dansverket och koreografens process, börjar 1 timme före föreställningen och håller på cirka 20 minuter. Fri entré, begränsat antal platser.

De fysiska introduktionerna hålls vid utvalda tillfällen. Här får du en inblick i dansverken genom att se och pröva rörelser tillsammans med dansare från kompaniet och andra besökare som är lika nyfikna som du. De fysiska introduktionerna börjar 1 timme och 15 minuter före föreställningsstart och tar cirka 45 minuter.

Lyft blicken.
Nu närmar sig nästa säsongs upplevelser. 

När denna mycket speciella tid är över slår vi åter upp dörrarna på vid gavel och är mer än redo att fylla ditt liv med scenkonst igen – långt utanför skärmarnas fyra hörn. Säsongen 2020/2021 innehåller allt du kan önska dig av starka känslor och storslagna uttryck.

Då kan du åter få uppleva opera, musikal, dans och konsert när det är som allra, allra bäst: hundra procent analogt och obligatoriskt skärmfritt. När du vill och med vem du vill. 

Du som är 28 år eller yngre betalar bara 50 % av abonnemangspriset.

Läs mer och köp abonnemang här

Spelplan

oktober 2020

fre 2/10
19:00
Stora scenen 
Inställd föreställning
Inställd
ons 7/10
19:00
Stora scenen 
Inställd föreställning
Inställd
sön 11/10
18:00
Stora scenen 
Inställd föreställning
Inställd

november 2020

fre 13/11
19:00
Stora scenen 
Slutsålt
Slutsålt
sön 15/11
18:00
Stora scenen 
ons 18/11
19:00
Stora scenen 
lör 21/11
18:00
Stora scenen 
lör 28/11
18:00
Stora scenen 
Sista föreställning

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen