Välkommen till ett tryggt besök.

Out of time

Slutsåld

Out of time

Dans i tiden.

Dansverk av Jo Strømgren och Christine Gouzelis & Paul Blackman

Observera att det i kvällens andra verk, Continuim, under en kort period förekommer blinkande ljus (ej stroboskop) som kan upplevas som obehagligt.

En hälsning från Jo Strømgren

Fortet

Det är en helt vanlig dag hos den ridande polisen i Kanada. Om det inte vore för att alla hästar verkar ha rymt. Kaos råder, men ingenting är som det verkar.

Den norske koreografen Jo Strømgrens verk är fulla av kärnfulla absurditeter, torr ironi och oväntade vändningar – alltid med skarp samhällskritik som resonansbotten. Hans tidigare verk för GöteborgsOperans Danskompani har fått kritikerna att utbrista i ord som ”världsklass”, ”fullträff” och ”genialt”. Denna gång leker han med 1950-talets pojklitteratur och blandar med infallsrik koreografi och filmisk musik.

Talad text på engelska, textas på svenska. 

Samproduktion med Den Norske Opera & Ballett/Nasjonalballetten.

En hälsning från Christine Gouzelis och Paul Blackman

Continuim

Koreograferna Christine Gouzelis och Paul Blackman driver kompaniet Jukstapoz tillsammans i Aten. Duons kontrastrika verk kan vara allvarsamma, men lika gärna lekfullt absurda. De pendlar mellan kaos och harmoni och överraskar publiken med nya perspektiv. 

I sitt fartfyllda verk för GöteborgsOperans Danskompani leker koreograferna med tiden:

“’Continuim’ utgår från människans förmåga att anpassa sig till ständigt nya förutsättningar. I en hyllning till skönhet, sårbarhet och förstörelse blir dansarna gång på gång avbrutna av tidens framfart. Med tiden som lekplats försöker vi göra om eller reda ut historien.”

Introduktioner

Före alla dansföreställningar (utom premiärer och gästspel) har du möjlighet att gå på en  introduktion på Lilla scenen. 

De ordinarie, verbala introduktionerna ger dig en inblick i dansverket och koreografens process, börjar 1 timme före föreställningen och håller på cirka 20 minuter. Fri entré, begränsat antal platser.

De fysiska introduktionerna hålls vid utvalda tillfällen. Här får du en inblick i dansverken genom att se och pröva rörelser tillsammans med dansare från kompaniet och andra besökare som är lika nyfikna som du. De fysiska introduktionerna börjar 1 timme och 15 minuter före föreställningsstart och tar cirka 45 minuter.

Spelplan

november 2020

sön 1/11
18:00
Stora scenen 
Premiär
Slutsåld
fre 13/11
19:00
Stora scenen 
Slutsåld
sön 15/11
18:00
Stora scenen 
Slutsåld
ons 18/11
19:00
Stora scenen 
Slutsåld
lör 21/11
18:00
Stora scenen 
Slutsåld
lör 28/11
18:00
Stora scenen 
Sista föreställning
Slutsåld

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen