Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 31 mars 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Out of time

Dans i tiden.

Fortet

Repetitioner för Fortet

Det är en helt vanlig dag hos den ridande polisen i Kanada. Om det inte vore för att alla hästar verkar ha rymt. Kaos råder, men ingenting är som det verkar.

Den norske koreografen Jo Strømgrens verk är fulla av kärnfulla absurditeter, torr ironi och oväntade vändningar – alltid med skarp samhällskritik som resonansbotten. Hans tidigare verk för GöteborgsOperans Danskompani har fått kritikerna att utbrista i ord som ”världsklass”, ”fullträff” och ”genialt”. Denna gång leker han med 1950-talets pojklitteratur och blandar med infallsrik koreografi och filmisk musik.

Talad text på engelska, textas på svenska. 

Samproduktion med Den Norske Opera & Ballett/Nasjonalballetten.

En hälsning från Jo Strømgren

Continuim

Observera att det i kvällens andra verk, Continuim, under en kort period förekommer blinkande ljus (ej stroboskop) som kan upplevas som obehagligt.

Repetitioner för Continuim

Koreograferna Christine Gouzelis och Paul Blackman driver kompaniet Jukstapoz tillsammans i Aten. Duons kontrastrika verk kan vara allvarsamma, men lika gärna lekfullt absurda. De pendlar mellan kaos och harmoni och överraskar publiken med nya perspektiv. 

I sitt fartfyllda verk för GöteborgsOperans Danskompani leker koreograferna med tiden:

“’Continuim’ utgår från människans förmåga att anpassa sig till ständigt nya förutsättningar. I en hyllning till skönhet, sårbarhet och förstörelse blir dansarna gång på gång avbrutna av tidens framfart. Med tiden som lekplats försöker vi göra om eller reda ut historien.”

En hälsning från Christine Gouzelis och Paul Blackman

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen