Du visar en arkiverad produktion från GöteborgsOperan.

Lämna arkivet

pix.Els

Dans. Årets unga/dans-projekt tolkar GöteborgsOperans Danskompanis tema Mind & Spirit


Titta på ett filmklipp från repetitionerna för pix.Els

Vi rör oss i en digitaliserad värld. Där gråter och skrattar vi. Älskar och hatar. Men hur förändras vi av denna symbios mellan teknologi och människor? Utvecklar vi ett nytt sätt att leva? Ett annat sätt att röra oss?

Koreograferna Andrea Palombi och Sara Lourenco har skapat pix.Els för dansare ur GöteborgsOperans Danskompani och åtta unga dansare. Verket utmanar oss att våga se konflikten mellan det mänskliga och det digitala. Andrea Palombi och Sara Lourenco har tidigare arbetat med liknande projekt och med ungdomar, runt om i Europa. pix.Els är en del av GöteborgsOperan Unga för Unga/ Dans.

pixEls_0194A
Andrea Palombi och Sara LourencoTilo Stengel
pixEls_0051A
Sara LourencoTilo Stengel
pixEls_0322A
Andrea PalombiTilo Stengel

Monica Milocco leder arbetet, läs hennes ord här!

12 maj - I lite över två veckor har vi nu repeterat pix.Els. Gruppen arbetar fantastiskt och det finns ett givande och tagande mellan de professionella dansarna från Danskompaniet och ungdomarna som genom detta projekt kan göra praktik och få erfarenhet och utveckling. Fem av dem går Balettakademins sista år på dansutbildningen och tre av dem gick ut sina utbildningar för ett år sedan.

Under dessa två veckor har koreografen Andrea Palombi satt koreografi och utifrån dansarnas improvisationer skapat en grund och struktur av rörelsematerial och känslor. Som åskådare dras man in i en artificiell värld där frågor om ensamhet och uttryck uppstår. Vi har pratat mycket om hur det är att leva i dag och bli en del av cyber världen. Hur lätt vi har att ständigt kommunicera med varandra samtidigt som vi sitter ensamma… Hur fel orden som skrivs kan bli då vi inte hör eller ser personen i fråga. Hur vi accepterar och anpassar oss.

Nu har Andrea åkt tillbaka till Rom och under två veckor kommer arbetet att utvecklas och finpoleras av Sara Lourenco. Meritxell Aumedes Molineros videoarbete ska integreras och om en vecka ska vi gå på scen så det finns en del att göra innan dess. I förra veckan och även denna vecka så repeterar vi på Balettakademin, en kreativ och sprudlande miljö full med dans och sång. Vi är väldigt tacksamma över att kunna få vara här.

Den 30/5 är det premiär på Lilla scenen och biljetterna är fria! Så missa inte pix.Els!

Pixelsgänget

Information

  • Genre: Dans
  • Säsong: 2013/2014
  • Premiär: 30 Maj 2014
  • Sista föreställning: 1 Jun 2014
  • Plats:

    Lilla scenen

pix.Els

Koreograf och Kostymdesign   Andrea Palombi
Koreograf och Kostymdesign   Sara Lourenco
Unga/Dans   Monika Milocco
Scenografi och Videodesign   Meritxell Aumedes Molinero
Ljusdesign   Sofie Andersson
GöteborgsOperans Danskompani   Therese Fredriksson, Kyoko Matsumoto, Andrzej Glosniak, Mattias Olaison
Externa dansare / praktikanter   Sara Andrén, Nilla Björkman, Elin Rönnqvist, Elin Skagerdal, Felix Skalberg, Adéle St-Aubin, Melina Torstensson, Elina Westberg