Du visar en arkiverad produktion från GöteborgsOperan.

Lämna arkivet

S(c)ensommarkonserter

S(c)ensommarkonserter

21 augusti kl 18.00 en hyllning till Jussi Björling. GöteborgsOperans Orkester. Solister Tito Beltrán och Ann-Marie Backlund.
28 augusti kl 18.00 Ale Möller Band möter GöteborgsOperans Orkester

I slutet av augusti smygstartar GöteborgsOperan säsongen 2005/2006 på Stora scen med två
S(c)ensommarkonserter. Det blir två spännande kvällar i operans respektive världsmusikens tecken.

Den första konserten ges söndag den 21 augusti och är en hyllning till Jussi Björling – en av världens största tenorer genom tiderna. Två av dagens stora svenska operastjärnor, tenoren Tito Beltrán och sopranen Ann-Marie Backlund, framför tillsammans med GöteborgsOperans Orkester ett Jussi Björlingprogram på Stora scen. Jussi-Björlingkonserten dirigeras av GöteborgsOperans förre konstnärliga chef, Kjell Ingebretsen.

Söndag den 28 augusti blir det ett spännande musikaliskt möte mellan det lovordade världsmusikbandet Ale Möller Band och GöteborgsOperans Orkester. Ale Möller har varit en av centralgestalterna inom svensk folk- och världsmusik de senaste decennierna och vann med sitt Ale Möller Band en Grammis 2004. Bandet består av en brokig samling musiker med rötter i olika musikkulturer som bl a spelar mandola, kohorn, fiol och slagverk. Tillsammans med dirigenten Hans Ek har Ale Möller skapat en folkmusiksvit för symfoniorkestrar och denna gång är det GöteborgsOperans prisade Orkester som är medmusiker på scen. Dirigent är Hans Ek, som senare i höst också dirigerar Cole Porter-musikalen Kiss me Kate! på GöteborgsOperan.

Information

  • Genre: Konsert
  • Säsong: 2005/2006
  • Första föreställning: 21 Aug 2005
  • Sista föreställning: 28 Aug 2005
  • Plats:

    Stora scenen

  • Info:GöteborgsOperan Stora scenen

Affisch

Affisch