Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 8 januari. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer
Sista speldatum för denna uppsättning har passerats.

Klicka här för att se säsongens aktuella produktioner.

Skapadagar

  • Övrigt
  • 514 feb 2020, Lilla scenen.

Skapadagar

Skapadagar på GöteborgsOperan är ett ypperligt tillfälle för dig som är nyfiken på musik, sång, musikdramatik och dans att ta reda på mer. Du kan delta och uppleva, inspirera och inspireras. Skapadagar genomförs två gånger varje säsong och innehåller något för alla åldrar.

Inspirerande dagar för dig som är nyfiken. 5–14 februari 2020

Kom med!
Onsdag 5 februari kl. 18
Lilla scenen

Konsert med GöteborgsOperans Barn- och Ungdomskörer.

Välkommen till en medryckande konsert med GöteborgsOperans barnkör och två ungdomskörer! Körmedlemmarna är mellan 9 och 22 år gamla, och alla har fått möjlighet att bidra med förslag på vilka sånger och texter som ska ingår i konserten. Resultatet: en härlig musikalisk upplevelse för alla åldrar!  

Fri entré, begränsat antal platser. Ingen föranmälan krävs.

Återskapa: Valkyrian – Vem är en hjälte?
Lördag 8 februari kl. 16 & 18
Lilla scenen

Den här säsongen har Wagners opera ”Valkyrian” spelats på Stora scenen. Utifrån berättelsen har ett gäng ungdomar skapat ett nytt verk tillsammans med artister från GöteborgsOperan. Verket har spelats flera gånger under året. Under Skapadagarna ges en ”deluxe-variant” där de medverkande ungdomarna, tillsammans med personal från GöteborgsOperan, även får arbeta med dans och ljudteknik. 
Är du 14-20 år och vill vara med och utveckla verket Vem är en hjälte? med dans och scenteknik?
Läs mer och anmäl dig här

Fri entré, begränsat antal platser. Ingen föranmälan krävs.

Rakel och Oraklet
11, 12 och 14 februari kl. 11 och 12.30

Medverkande i Rakel och Oraklet

Minimusikal av Per Larsson och Anders Wängdahl  
En finurlig saga för barn mellan 6 och 8 år.

Att ha en vän är det bästa som finns. Men ibland blir vänner osams. Hur gör man då för att allt ska bli bra? Rakel får rådet att leta upp den som alltid har de bästa svaren: Oraklet. Resan är lång och vindlande. Hur ska det gå? Och vad blir Oraklets svar?

Minimusikalen "Rakel och Oraklet" blandar finurlig humor med stort allvar. Med scenkonstens magi får barnen följa med på en stärkande, fantasifull resa.

Mer information och köp biljett här  


Olivia – en queer klubbshow
Tisdag 11 februari kl. 19
Lilla scenen

Var med om en riktig turboshow – som deltagare eller publik! Turboshow är en föreställning som skapas och har premiär inom loppet av två dagar. Ett spännande äventyr, oavsett om du är publik eller deltar på scenen.

Du som vill delta: Turboshowen kommer att innehålla körsång, lip sync (mimning), dans och fysisk teater för alla förmågor. Du behöver kunna vara med kl. 10-21 den 10 februari och kl. 9-20 den 11 februari. Anmäl dig genom att skicka namn, ålder och kontaktuppgifter till hanna.morau@opera.se. Om du bara kan vara med delar av dagarna, så skriv det i mejlet. Först till kvarn!

”Olivia – en queer klubbshow” genomförs i samarbete med scenkonstkollektivet Bataljonen.

Fri entré, begränsat antal platser. Ingen föranmälan krävs.

Öppet hus
Torsdag 13 februari

Välkommen till en dag i kärlekens tecken – för hela familjen!
Se fullständigt program här

Fredagshäng – Alla har hjärtan
Fredag 14 februari kl. 19-21
Lilla scenen

En skön kväll för alla mellan 13 och 25 år som gillar att umgås med musik. Under kvällen blir det också en föreställning – ”Passage”, av och med körteatergruppen Unga Amanda. Medlemmarna i gruppen är mellan 16 och 25 år, och ”Passage” bygger på deras egna texter. 

Fri entré.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen