Du visar en arkiverad produktion från GöteborgsOperan.

Lämna arkivet

Sportopera - Med flashmob

Konsert. Upplev GöteborgsOperans Sommarkonsert på Götaplatsen som i år är en unik Sportopera i samarbete med Göteborg & Co och SVT.

Konserten direktsänds i tv som en del av SVT Sportens rapportering från de olympiska spelen.

Se GöteborgsOperans Balett med utdrag ur Prokofjevs Askungen av Didy Veldman, Shadowknuckles av Helena Franzén och delar av Alexander Ekmans Episode 17 från kritikerrosade 3xBoléro.

Njut av GöteborgsOperans Solister, gästsolister och GöteborgsOperans Kör och Orkester med operanummer ur Puccinis Turandot, Verdis Aida, Händels Julius Caesar och Bizets Carmen.

Solister: Charlotte Hellekant, mezzosopran, Tomas Lind, tenor, Annalena Persson, sopran, William Towers, countertenor
Dirigent: Pietro Rizzo


opera-sing-along

Galenskaparen och komikern Claes Eriksson är den som ska leda opera-sing-along med publiken. Det blir en sorts allsång med operahits som också är ett rekordförsök i flashmob när det gäller storleken på en operakör. Publiken blir en viktig del i direktsändningen då siktet är inställt på världsrekord.

Programledare för Sportopera är SVT-sportens Mats Nyström tillsammans med GöteborgsOperans solist Carolina Sandgren som expertkommentator. De ledsagar publiken både på Götaplatsen och hemma framför tv-apparaterna. SVT-profilen Anne Lundberg intervjuar medverkande bakom scenen.

Konserten startar kl. 17.15 och direktsändningen i SVT 1 startar kl. 17.30

Psst...Vill du veta vad Flashmob är? Läs mer på www.svt.se/sportopera.

Information

  • Genre: Konsert
  • Säsong: 2008/2009
  • Första föreställning: 17 Aug 2008
  • Sista föreställning: 17 Aug 2008
  • Plats:
  • Info:Götaplatsen

Affisch

Affisch