Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 28 februari 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer
Sista speldatum för denna uppsättning har passerats.

Klicka här för att se säsongens aktuella produktioner.

Spotlight

GöteborgsOperans pratshow.
  • Övrigt
  • 13 dec 2020, GOfilm.se.
  • Längd: Tillgänglig 13–23 december på GOfilm

Spotlight

GöteborgsOperans pratshow. Vi sänder digitalt direkt hem till dig.

Ämnet för premiäravsnittet av GöteborgsOperans musikaliska pratshow Spotlight är väntan och längtan – två fenomen som genomsyrar våra liv under pandemin. Gäster är Klara Zimmergren, Kent Wisti, David Lundqvist och Ingela Brimberg. Programledare: Åke Zetterström.

Klicka här för att komma till GOfilm.se, där Spotlight kommer att visas.

De två inbjudna externa gästerna är kända för att kunna hitta det roliga och igenkänningsbara även i det svarta, tråkiga och trasiga: Klara Zimmergren, komiker, skådespelare och programledare och Kent Wisti, präst, konstnär, författare – kanske mest känd för allmänheten genom sina satirteckningar där han kommenterar aktuella ämnen. Hur hanterar de isoleringen? Kan pandemin föda kreativitet? Vad väntar och längtar de efter?

Men självklart blir det inte bara prat när vi befinner oss i ett hus fyllt av musikteater. Musikalartisten David Lundqvist, som två gånger i höst stått redo för premiär i den ikoniska rollen som Konferencieren i Cabaret, berättar om hur det är vänta på premiär och gång på gång bli inställd. Och hur han tränat på en balansbräda under tandborstning för att klara av att dansa i decimeterhöga klackar i storlek 44. Naturligtvis sjunger han ur Cabaret.

Ingela Brimberg, en av Sveriges stora operasångare med internationell karriär, just nu aktuell som Brünnhilde i Siegfried – den tredje delen i Wagners epos Nibelungen ring (som sänds digitalt helgen 18-20 december) – hinner sätta sig och prata om gestaltningen av Brünnhilde. Vi får även höra henne sjunga ur Gösta Nystoems ”Sånger vid havet”. Vid pianot sitter GöteborgsOperans konstnärliga chef för opera/drama: Henning Ruhe. Vi får också höra GöteborgsOperans Kör sjunga ur Madame Butterfly.

Dessutom ger operans dramaturg Göran Gademan tittarna en kort expertdykning i ämnena väntan och julmotiv i operavärlden.

Programledare är GöteborgsOperans solist Åke Zetterström.

Har du tekniska frågor?

Här finner du svar på vanliga frågor, tekniska instruktioner och mer information:
Vanliga frågor och svar om digitala sändningar

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen