Endast 12 & 16 januari 2020
Köp biljett

Stoic

Dansverk av Sidi Larbi Cherkaoui

Talad dialog på engelska, till viss del textad på svenska

Stoic, trailer
”Stoic är så jävla genial att benen viker sig. Måtte det aldrig ta slut. Det gör den, men inte applåderna.”Borås Tidning
”Stoic är en dryg timme av filosofisk begrundan över vad vi menar, vad vi står för och vad kärlek kan betyda. Det är en sammansatt upplevelse som skapar starkt eftertryck.”Göteborgs-Posten
”Det är mycket vackert.”Alba
”Behållningen är musikerna på scen som sjunger och spelar melankoliskt klangande sånger på arabiska, franska och japanska.”Dagens Nyheter

Koreografen Sidi Larbi Cherkaoui vinner pris efter pris och världens danskompanier slåss om att locka honom till sig. "Stoic" är hans tredje samarbete med GöteborgsOperans Danskompani, som inleddes med luftiga "Noetic" (2014) och jordnära "Icon" (2016). 

I ett enormt bibliotek pågår livet för fullt i vanföreställningen om att ingenting någonsin kommer att förändras. Besökarna söker lugn och ro eller lever ut sina dekadenta liv. De är självupptagna och bekräftelsesökande och fyller sina liv med saker och beroende i jakten på inre frid. Ingen lyssnar på någon annan när alla är upptagna av att framställa sig själva på bästa sätt.

Det monokromt grå biblioteket, ett ikoniskt konstverk av belgaren Hans Op de Beeck, är en motvikt till människornas yvighet. Det är likgiltigt och orubbligt – stoiskt. Arabisk sång, kongolesisk musik och japanska slagverk vävs samman av kompositören Felix Buxton från house-duon Basement Jaxx. 

Ta chansen att se denna dundersuccé! Endast två föreställningar.

Fånga magin. Innan den försvinner.
Säkra säsongens upplevelser. 

Säsongen 2019/2020 blir någonting alldeles extra: Storslagna operafavoriter som Valkyrian, La bohème, Tosca och Carmen. Älskade musikalen Oliver! i ny, gatusmart tappning. Andlös dans av cirkusmästaren Yoann Bourgeois och ikonen Ohad Naharin. Och mycket, mycket mer. 

Upplev opera, dans, musikal och konsert när det är som allra, allra bäst. När du vill och med vem du vill.

Med Ditt val väljer du själv vad du vill se, när du vill se det och hur ofta du vill besöka oss. Pussla ihop Ditt val av minst tre föreställningar – gärna fler – på opera.se.

Stoic ingår i Ditt val-abonnemanget.

Läs mer om våra abonnemang

Scenrepetitioner för uppsättningen 2018

Introduktioner

Alla dansföreställningar (utom premiärer och gästspel) inleds med en introduktion. De ordinarie, verbala introduktionerna ger dig intressant information om verket, börjar 1 timme före föreställningen, tar cirka 20 minuter och hålls på Lilla scenen.

Fri entré, begränsat antal platser.

Salrepetitioner av Stoic samt intervju med koreograf Sidi Larbi Cherkaoui, inför uppsättningen 2018.

#GOstoic

Spelplan

januari 2020

sön 12/1
18:00
Stora scenen 
Nypremiär
tors 16/1
19:00
Stora scenen 
Sista föreställning

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen