Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 31 mars 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer
Sista speldatum för denna uppsättning har passerats.

Klicka här för att se säsongens aktuella produktioner.

Tänk dig en värld

29 maj kl 14.30 och 17.00
 • Konsert
 • 29 maj 2016, Lilla scenen.
 • Medverkande

  Körledare

  Bo Wannefors

  Musiker

  Kapellmästare
  Per Larsson
  Fiol
  Sofia Högstadius
  Kontrabas och elbas
  Viktor Turegård
  Slagverk
  Fredrik Hamrå

  Sångare från GöteborgsOperan

  Åke Zetterström
  Carolina Sandgren
  Ingahlill Wagelin
  Charlie T Borg
  Mikael Simlund
  Thomas Sonefors
  Björn Thudén
  Sven Törnell
  Patrik Wirefeldt

  Den internationella kören 2016

Fullbokad

Tänk dig en värld

Konsert med GöteborgsOperans och Röda Korsets internationella kör 2016.

Biljetter till konserterna finns tillgängliga från den 9 maj. Pris 20 kr. Biljetter kan bara bokas/ hämtas på plats i GöteborgsOperans biljettkassa. Obs! Fullbokad.

Obesvarad kärlek, längtan till hemlandet och vackra ögon. Det skulle kunna handla om stora klassiska operor – tänk Pajazzo av Leoncavallo, Aida av Verdi och La bohème av Puccini – men det gör det inte! I stället är det några av ämnena när GöteborgsOperans och Röda Korsets internationella kör 2016 gör sin debut den 29:e maj. Obesvarad kärlek tas upp in en irakisk folksång på arabiska, hemlandslängtan i en peruansk låt på spanska och ögonen i en passande vacker sång från Iran på persiska.

I februari påbörjades det lustfyllda arbetet med att samla folksånger från göteborgare från världens alla hörn och skapa en ny internationell kör. Sångjakten ledde till att GöteborgsOperan beställde nya arrangemang av sex sånger från Irak, Iran, Kurdistan, Peru, Sverige och Syrien. Konserten innehåller också en sångcykel baserad på Göteborgs-Postens ”Lyft Göteborg”-kampanj. Konsertens titel, Tänk dig en värld, kommer från den avslutande låten. Den komponerades hösten 2015 av en grupp nyanlända svenskar tillsammans med tonsättare Nigel Osborne. Låten framfördes i Libanon och sändes i BBC i januari 2016.

GöteborgsOperans samarbete med Röda Korset inleddes hösten 2014 och utvecklas ständigt. Nu är det dags att visa vår senaste satsning: GöteborgsOperans och Röda Korsets internationella kör 2016.

Den internationella kören 2016 består av nio sångare från GöteborgsOperan och femtio sångglada människor boende i Göteborg. Körmedlemmarnas ålder spänner från 18 till 73 år. De kommer från 19 olika länder i Europa, Mellanöstern, Asien och Sydamerika. Vissa personer har bott i Göteborg hela livet, andra kom för några månader sedan.

Kören leds av Bo Wannefors.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen