Du visar en arkiverad produktion från GöteborgsOperan.

Lämna arkivet

Trettondagskonsert med Bal 2007

Trettondagskonsert med Bal 2007

5 JANUARI 2207 KL 19.00

Upplev en oförglömlig Trettondagsafton på GöteborgsOperan.
Det blir en makalös festafton då det bjuds på läcker mat och dryck, Wienervals och Storband och härligt mingel.
Dansar gör ni på Stora scenen, för kvällen iklädd balskrud.

Kl 18.00 DÖRRARNA öppnas, välkomstdrink serveras och foajéunderhållningen med Dieter Schöning Kvintett startar strax därpå.

Kl 19.00 KONSERT på Stora scenen där årets värd/konferencier är Niklas Hjulström, skådespelare, sångare och konstnärlig ledare för Stora Scenen på Folkteatern i Göteborg. Solist är Camilla Tilling, idag en av Sveriges internationellt mest framgångsrika sopraner, som efter debuten på GöteborgsOperan 1997 som Olympia i Hoffmanns äventyr gjort strålande karriär på scener som bl a Metropolitan, Royal Opera House (Covent Garden), Glyndebourne och New York City Opera. Hennes senaste roll på GöteborgsOperan var som Mélisande i Debussys opera Pelléas och Mélisande 2004.
Solist är också musikalartisten Niklas Andersson som gör succé som ledarkatten Munkustrap i GöteborgsOperans rosade uppsättning av Cats. Niklas har haft stora framgångar i West End i London i huvudroller som Marius i Les Misérables, Raoul i The Phantom Of The Opera och Chris i Miss Saigon. På TV har han bl a medverkat i Så ska det låta, Allsång på Skansen och Melodifestivalen.
Gästdirigent för GöteborgsOperans Orkester är Staffan Larson som dirigerat ett flertal uppsättningar på Norrlandsoperan liksom på Drottningholms Slottsteater och Vadstena-akademien. Han har även gästat samtliga svenska symfoniorkestrar.
På programmet står musik av Georges Bizet, W A Mozart, Giuseppe Verdi, Charles Gounod, Giacomo Puccini, Stephen Sondheim, Leonard Bernstein m fl.

Kl 20.15 GOURMETTALLRIK fylld av läckerheter samt vin, kaffe och kaka serveras
i foajén under tiden som Stora scenen görs om till balsal.

Kl 21.15 BALEN inleds traditionsenligt med att GöteborgsOperans Wienervals-orkester under ledning av Dieter Schöning bjuder upp till aftonens första dans.
Något senare intas scenen av Stardust Big Swing Band (= Bohuslän Big Band) med kapellmästare Jan Eliasson som tillsammans med kvällens vokalister Margaretha Evmark, Niklas Andersson och Niklas Hjulström bjuder på garanterat svängiga toner fram till kl 00.53 då det är dags för sista dansen och aftonen därefter avslutas.

Klädsel Mörk kostym

För bokning av biljett ring 031-13 13 00.

Passa på att boka både hotellrum på Elite Plaza Hotel och konsertbiljetter till specialpris på
telefon 031-727 10 18.
Begränsat antal biljetter.

Pris
Parkett och första balkong 850 kr
2:a balkongs fond 750 kr

Tider
kl. 18.00 Foajén öppnar
kl. 19.00 Konserten startar
kl. 01.00 Slut

Information

  • Genre: Konsert
  • Säsong: 2006/2007
  • Första föreställning: 5 Jan 2007
  • Sista föreställning: 5 Jan 2007
  • Plats:

    Stora scenen

  • Info:GöteborgsOperan Stora scenen

Affisch

Affisch